Keva ei ole temmellyskenttä - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Keva ei ole temmellyskenttä

13.9. 18:03

Lehti kirjoitti (SK 11.9) Kevan hallituspalkkioista. Nimenikin mainittiin entisenä hallituksen puheenjohtajana. Somemyrsky oli valmis.

Hallituksen jäsenyyksissä mistään palkkiviroista ei ole kyse. Finanssivalvonta pitää huolen siitä, että jäsenillä on riittävää yhteiskunnallista ja taloudellista osaamista.

Kun aloitin hallituksen puheenjohtajana Kevassa, eläkevarojen määrä oli 13 miljardia euroa. Sijoitustoiminnassa onnistuttiin ja kauteni päättyessä numerot olivat toisin päin; varallisuutta oli 31 miljardia.

Matkan varrella teimme Suomen ennätyksen. Allekirjoitin tilinpäätöksen, jossa tappiota tehtiin vuodessa 8 miljardia euroa. Korjaus tehtiin onneksi jo seuraavana vuonna.

Vahtivuorollani johtoa vaihdettiin ja toimintatapoja uudistettiin. Työn ja eläkkeen yhteensovittaminen ja koko ajatusmalli muutettiin. Elämä on kaari, ei lokerikko.

Työ hallituksen puheenjohtajana oli täysipäiväistä. Useamman perheeni lomamatkan ja lasten urheiluleirin pilasin sillä, että hoidin yötä myöden Kevan asioita.

Kevassa tehdään yhä nopeimmat, oikeusvarmimmat ja hallinnon kannalta halvimmat eläkeratkaisut. Jotta näin jatkuu, hallituksen pitää kiinnostaa parhaita osaajia.

Lokaa on helppo heittää, mutta osaajien motivaatiota tärkeisiin tehtäviin se tuskin lisää.

Sampsa Kataja

asianajaja

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: