Työllisyyden kuntakokeilu vastaa: työtarjoukset ovat työttömyysetuuden saamisen suhteen velvoittavia - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Työllisyyden kuntakokeilu vastaa Toni Lukkaroisen kirjoitukseen: työtarjoukset ovat työttömyysetuuden saamisen suhteen velvoittavia

4.7.2021 20:46

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3.2021. Kuntakokeilun kohderyhmänä ovat työttömät alle 30-vuotiaat nuoret, yli 30-vuotiaat työttömät, joiden työttömyysetuuden maksaja on Kela sekä kaikki vieraskieliset työttömät.

Porin seudun työllisyyden kuntakokeiluun (Pori, Ulvila, Kokemäki) siirtyi noin 4 500 asiakasta. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana kaikkia asiakkaita ei valitettavasti ole ehditty vielä tavoittaa.

TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen yhtenä tehtävänä on työnvälitys. Asiakkaille tehdään työtarjouksia heidän antamiensa tietojen perusteella. Erilaisten korttien ja lupien vanheneminen, kuten myöskään osoitteen muutokset, eivät automaattisesti päivity TE-hallinnon asiakastietojärjestelmään. Siksi on tärkeää, että asiakkaat ilmoittavat työnhakuun liittyvistä muutoksista ja pitävät tietonsa ajan tasalla.

Työtarjoukset ovat työttömyysetuuden saamisen suhteen velvoittavia. Kun asiakas jättää hakematta tai kieltäytyy tarjotusta työstä, on TE-palveluiden velvollisuus selvittää asia. Lainsäädäntö velvoittaa TE-toimistoa ja kuntakokeilua informoimaan asiasta myös työttömyysetuuden maksajaa työvoimapoliittisella lausunnolla.

Kun asiakas ilmoittaa TE-palvelujen Oma-asioinnissa, ettei ota yhteyttä tarjottuun työpaikkaan, lausunto työttömyysetuuden maksajalle muodostuu automaattisesti. Oma-asiointipalvelu ei kykene tunnistamaan asiakkaan antamia perusteluja, ja siksi niitä pyydetään asiakkaalta selvityspyynnöllä. Asiakkaan antaman selvityksen perusteella työttömyysturva-asiantuntijat ratkaisevat työttömyysetuuden jatkumisen.

Kuntakokeilun asiakkaille on tarjolla laajasti palveluita yhteistyössä muun muassa Kelan, terveydenhuollon sekä muiden työllistymistä edistävien sidosryhmien kanssa.

Hyvin toimivalla verkostoyhteistyöllä pyrimme aina asiakaslähtöisesti löytämään toimivia ja onnistuneita ratkaisuja työllistymisen edistämiseen niin kutsutulla yhden luukun periaatteella.

Asiakaspalaute on tärkeää toimintamme kehittämiselle, ja asiakasneuvojamme opastavat mielellään kaikissa asiointiin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Arto Saarinen

Porin seudun työllisyyden kuntakokeilu

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut