Maakuntavero Ylen vaalikoneessa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Maakuntavero Ylen vaalikoneessa

15.6.2021 18:40

Kiitokset Ylelle kommentista Satakunnan Kansassa (15.6.). Jos nyt oikein ymmärsin kommentin, niin maakuntaverokysymys karsittiin Ylen vaalikoneesta, koska se oli liian hankala politiikkaa satunnaisesti seuraaville äänestäjille.

Minusta rahoitus on oleellisen tärkeä asia kunnallispolitiikassa, mitään palveluja ei voida kehittää ilman rahoitusta. Maakuntaverolla on täysin oleellinen vaikutus kuntien rahoitukseen ja palveluihin.

Kaikki puolueet haluavat parantaa kuntalaisten palveluja ja hyvinvointia. Se on todellakin helppoa, jos hankalat asiat, kuten rahoitus, voidaan unohtaa ja pimittää ehdokkaiden kannat äänestäjiltä. Journalismin tavoite on selventää hankalia asioita, kuten kuntien ja valtion rahoitusta kansalaisille.

Monet puolueet keskittyvät olemassa olevan hyvinvoinnin jakamiseen, kuten aikoinaan Neuvostoliitossa tehtiin. Kestävämpään tulokseen päästään, jos kehitämme myös niitä asioita, joiden avulla kuntien ja valtion rahoitus voidaan turvata. Eli työpaikkoja tarjoavien yritysten ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseen.

Jatkossa Ylen olisi syytä kertoa myös ehdokkaalle etukäteen, mitkä kysymykset ovat ”lisäkysymyksiä”, joiden sisältö piilotetaan äänestäjiltä – tällä kertaa asia jäi pimentoon.

Antti Roine

Ulvila

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut