Jussi Halla-aho paheksuu, kun ay-liike vastustaa työehtoturvan heikentämistä - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Jussi Halla-aho paheksuu, kun ay-liike vastustaa työehtoturvan heikentämistä

15.6.2021 18:45

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee ammattiyhdistysliikettä siitä, kun se vastustaa palkka- ja työehtojen heikentämistä. Puoluevaltuustossa puhuneen Halla-ahon mukaan työllisyysastetta ei saada korjatuksi niin kauan, kun ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikentämistä, paikallisen sopimisen lisäämistä sekä työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista.

Työllisyysasteen nimissä Halla-ahon mainitsemat työehtojen heikennykset kelpaavat kyllä kokoomusjohtaja Petteri Orpolle, joka kosiskeli taannoin perussuomalaisia hallituskumppanikseen.

Mutta tuskin Halla-ahon työehtoheikennykset kelpaavat niille tavallisille palkansaajille, jotka ovat uskoneet, että työehtojen yleissitovuus ja työttömyysturva sekä lakko-oikeuden koskemattomuus ovat myös persupuolueen johdolle puolustamisen arvoisia asioita.

Halla-aholta odotetaan vastausta myös siihen, miten paikallisella sopimisella työllisyys voi parantua ilman palkka ja työehtoja heikentämättä.

Palkansaajien kannalta karun todellisuuden paljastanut Halla-aho valmistaa nyt puoluettaan hallituskelpoisuuteen. Tähän ei Halla-ahon tiukkaan työperäinen maahanmuuttolinjaan vaikuta. Kun työnantajat tarvitsevat ulkomaista työvoima, niin tuskin sitä persutkaan hallituksessa vastustaisi.

Ajassa on nyt merkkejä uudesta hallituskoalitiosta, johon kosiskellaan myös keskustaa. Halla-aho elätteli ennen kuntavaaleja toiveitaan siitä, että kuntavaaleissa keskustan vaalitappio kaataisi Sanna Marinin hallituksen. Tätä ajatellen keskusta sai kuntavaaleissa torjuntavoiton.

Lisäksi eduskunnassa etenee hyvää vauhtia hallituksen sote-uudistus, johon sisältyy keskustalle tärkeä maakuntamalli.

Pentti Välimaa

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut