Valtuustokauden tilinpäätös - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Valtuustokauden tilinpäätös

10.6. 19:02

Valtuuston kokoontuessa koronarajoituksin viimeiseen istuntoonsa, on tehtyjen päätösten tuloksellisuus näkyvissä. Luvattua tiukkaa taloudenpitoa on hoidettu tai jätetty hoitamatta asukkaiden veroäyriä ja kaupungin liikelaitosten taksoja nostamalla.

Kylmän suihkun tulee saamaan noin 80 vuokratontilla olevaa kerrostaloa, joissa korkeimmillaan nousee yhtiövastike 0,95 euroa/neliömetri. Lentoliikenne ja Vähärauman kunnostettu koulu – jossa ei pidetty ainuttakaan oppituntia 1,5 miljoonan euron korjauksen päätyttyä – purettiin. Muitakin surunlapsia virkamiesohjauksella on ollut, kun asioita on soudettu ja huovattu.

Valtiovallan lahja, kymmenien miljoonien korona-avustus, käänsi taloudenpidon tilapäisesti voitolliseksi. Tulevaisuudessa taakkaa hoidetaan ottamalla tehostettu hoitopaikka pois tarvitsevilta sairailta vanhuksilta.

Valtakunnallista edelläkävijän kaapua ollaan taas sovittamassa Himmelin suunnitelmilla. Käykö tässäkin, kuten kelluville huviloille kaavoitetussa vesialueessa: perässätulijoita ei Suomessa löytynyt.

Ahlaisiin suunnitelmien mukaan on tulossa massiivisempi ongelmajätteiden kaatopaikka, kun kaupungin isien visiot toteutuvat.

Hinku-ohjelmaan sitoutunut Pori on nihkeää virkamiesvalmistelua seuraten saanut sentään jotain aikaan. Lavian koulu ja muut esittämäni kohteet kaupungin kiinteistöissä ovat pudottaneet polttoöljyn kulutusta 277 000 litrasta 108 000 litraa eli 39 prosenttia vuodessa.

Tekemätöntä työtä on vielä edessä.

Markku Tanttinen

Kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (ikivihreä)

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: