Aurinko paistaa, vaikka Sanna Marin onkin pääministerinä

5.6.2021 19:53

Tuntuupa siltä, että elämä kokoomuksen helmoissa on muuttunut niin synkeäksi, että sydänkin on aivan syrjällään ja siirtynyt sijaltaan peräti oikealle, mikä ei voi olla terveyden kannalta kovin hyvä asia.

Siis hyvä veli kokoomuslainen: jos kovin ahdistaa, niin tule toki meidän demarien piiriin ja heti on helpompi hengittää ja askel kulkee vapaammin.

Erityisesti tahdon lohduttaa veli Eerik Heijaria (SK 25.5.) seuraavalla verotusta koskevalla pikku seikalla. Ajattelepa sitä ihanaa mahdollisuutta, että kun muutat ansiotulosi omistamasi yhtiön kautta pääomatuloksi, niin sinun ei tarvitse maksaa lainkaan kunnallisveroa.

Jos sinulla tai lähipiirilläsi sattuu olemaan muutama satatuhatta tai kerrassaan jokunen miljoona ylimääräistä patjan alla, niin se toki helpottaa järjestelyjä. Eikä muuten henkilökohtainen veroprosenttisi nouse yli 34 prosentin, vaikka pisnes sattuisi lykästämään hyvinkin.

Riemullisinta asiassa on se, että voit silti pyrkiä kunnanvaltuustoon ja valtuutettuna olla päättämässä toisten maksettavaksi tulevasta kunnallisverosta. Bonuksena on tietenkin suomalaiseen mentaliteettiin sopiva hykerryttävä olo jäynän teosta naapureille.

Meidän kaikkien pitäisi oppia, että elämä antaa ja ottaa, eikä se tee sitä oikeudenmukaisesti. Kaikkea ei voi saada ja joskus menettää sen vähäisenkin.

Ainoa turvamme on luottaa toinen toisiimme ja pyrkiä näissä keskinäisissä suhteissamme rehelliseen oikeudenmukaisuuteen.

Erik Sallinen

Varatuomari, kuntavaaliehdokas (sd)

Nakkila

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut