Vero-Marin vie yöunet - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Vero-Marin vie yöunet

21.5. 18:33

Aamulla ei tehnyt mieli enää nousta sängystä. Miksi tehdä töitä, kun ahne hallitus vie kaiken? En ole edes ravintolayrittäjä. On todella hankala ymmärtää tilannetta, jossa yhteiskunta päättää että et saa enää suorittaa elinkeinoasi. Se ei ole demokratiaa.

Nousin ylös ja keitin kahvia. Amazonin paketti pöydällä oli tullut Saksasta. Mitenköhän kuljetusyrittäjä pärjää, kun polttoaineen hintaan tulee korotuksia verojen ja säädösten merkeissä. Meni mitta liikaa puruja.

Kiinnitin peräkärryn auton koukkuun ja suuntasin Luvian kylälle. Vastaan tuli ihmisiä arkisissa duuneissaan ajelemassa ostoksilla, työmatkalla, lasten kuljetuksessa tai kauniin kelin innoittamana luontoon siirtymässä. Kaikki tämä aiotaan meiltä ottaa pois ja laittaa Helsinki-muottiin, jossa joko mennään joukkoliikenteellä tai ei mennä ollenkaan. Harmitti toden teolla.

Marin totesi vaalitentissä, että hän haluaa laittaa kuntaveron progressiiviseksi. Marin käytti tässä sanaa “suurituloinen”, mutta ei kertonut, että keskituloinen perheduunari on suurin maksaja tässäkin utopiassa. Keskiluokka maksaa aina verot. Rikkaita ei Suomessa juuri ole ja alle 15 000 tienaavat eivät kuntaveroa maksa tänäkään päivänä.

Siis se mitä Marin sanoi oikeasti on, että “Minä haluan päättää, mihin teidän työnne hedelmät käytetään”.

Verotuksessa kyseessä on toimenpide, jossa raha, jonka yksilö muuten käyttäisi omiin vaatteisiinsa, matkailuun, liikuntaharrastuksiin tai hyväntekeväisyyteen otetaan pois ja käytetään poliitikkojen mielivaltaisten valintojen tuloksena johonkin.

Tätä moni puolue kutsuu reiluudeksi, mutta onko se reilua, että kohtuus tässä unohdetaan ja kansa verotetaan kuoliaaksi? On selvää, että heikoimmista täytyy pitää huolta, mutta rajansa kaikella.

Nykyisen poliittisen päätöksenteon suunnan on muututtava. Tuntuu kuin Suomi olisi Saksan akvaario, josta vatsallaan kelluvat kultakalat siivotaan pois vähin äänin. Merkel polttaa hiiltä ja me lopetamme saunojen lämmittämisen puulla. O tempora, o mores.

Eerik Heijari

kuntavaaliehdokas (kok)

Eurajoki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: