Turvallinen tulevaisuus - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Turvallinen tulevaisuus

21.5. 12:44

Suomi on useissa kansainvälisissä tutkimuksissa maailman turvallisin maa. Enemmistö meistä kokee, että ihmiset ovat lähtökohtaisesti hyväntahtoisia toisilleen. Viranomaisiin luotetaan, ja 87 prosenttia suomalaisista kokee olonsa turvalliseksi (Turvassa, 2019).

Turvallisuus on elämän peruselementti ja yhteiskuntamme aineetonta pääomaa, joka vaikuttaa jokaisen suomalaisen arkeen sosioekonomiseen asemaan katsomatta.

Yksinkertaisimmillaan turvallisuus tarkoittaa sitä, että voimme lähettää lapsemme koulumatkalle yksin, tai sitä, että arkeamme ei varjosta jatkuva väkivallan uhka. Arjen turvallisuus on asia, jota emme ehkä osaa arvostaa ennen sen menettämistä.

Miten voimme vaalia turvallisuutta? Eräs tärkeimmistä keinoista on mielestäni auttaa niitä, jotka syystä tai toisesta tarvitsevat enemmän yhteiskunnan apua tai palveluja. Tämä tarkoittaa esimerkiksi varhaista puuttumista ja tukea lapsiperheiden arjen tukemiseksi, riittäviä resursseja sosiaalipalveluihin, tai tuen ja mahdollisuuksien tarjoamista niille jotka ovat heikossa asemassa.

Läheltä seuranneena tiedän, että harva asia lisää ympäristömme turvattomuutta niin paljon kuin kanssakulkijoidemme toivottomuus ja ahdinko.

Vaikka kuntavaaleissa ei päätetäkään valtakunnan politiikasta, niillä on suuri merkitys kaupunkimme turvallisuuteen. Sallimmeko kotikuntaamme muodostua asuinalueita, joiden lapsilla on heikommat tulevaisuuden lähtökohdat? Teemmekö kaiken voitavamme maahanmuuttajien kotouttamiseksi ja integroimiseksi yhteiskuntaamme? Tarjoammeko helppoa pääsyä laadukkaaseen terveydenhoitoon kaikille kuntalaisille sairauteen katsomatta, diabeteksestä mielenterveys- ja päihdesairauksiin? Annammeko toisen mahdollisuuden sille, joka ei ensimmäiseen pystynyt vielä tarttumaan?

Hyvinvoiva kunta huolehtii jokaisesta kuntalaisesta, ja se on meidän kaikkien etu. Arvopohja, jossa jokainen kuntalainen nähdään yhtä tärkeänä, edistää tämän tavoitteen saavuttamista. Toivon, että asia on meillä kaikilla mielessä silloin, kun täytämme kansalaisvelvollisuutemme ja piirrämme numeron äänestyslippuun.

Johanna Huhtala

kuntavaaliehdokas (sd)

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: