Oppositiolla nurja näkemys koronan hoidosta - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Oppositiolla nurja näkemys koronan hoidosta

4.5. 19:00

Eurooppalaisessa ja maailmanlaajuisessa vertailussa Suomen koronatartuntalukujen ja kuolemantapausten määrät ovat maltillisia. Suomen hallituksen ja pääministeri Sanna Marinin (sd) onkin todettu kuunnelleen herkällä korvalla asiantuntijoiden ja terveysviranomaisten – Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) – suosituksia.

Viimeisimmissä mielipidekyselyissä Suomen kansanvälisen vertailun hyvin kestävä koronaepidemian hoitaminen on opposition taholta politisoitu. Siitä huolimatta, vaikka hallitus päättää koronaa koskevista, kansainvälisen vertailun kestävistä ratkaisuistaan asiantuntijoiden lausuntojen pohjalta, perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajista puolet katsoo hallituksen epäonnistuneen koronapandemian hallinnassa Suomessa.

Oppositiopuolueiden kannattajien toivoisi huomaavan, että tällainen kannanotto on myös epäluottamuslause asiantuntijoille sekä koronapotilaiden hoidosta ja rokotuksista vastaavalle henkilöstölle.

Valoisiakin näkemyksiä on esitetty. Satakuntalaissyntyinen tutkijatohtori Tuomas Aivelo antaa suomalaiselle yhteiskunnalle kiitettävän arvosanan koronapandemiasta selviytymisessä.

Pekka Ovaska

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?