Ei kaadeta metsää autopaikkojen tieltä Musassa – tuho on hyötyyn nähden kohtuuton - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Ei kaadeta metsää autopaikkojen tieltä Musassa – tuho on hyötyyn nähden kohtuuton

Musassa asuva Kaisu Meusel ehdottaa vaihtoehtoista paikkaa jalkapallokentän käyttäjien parkkipaikoille.

Ismo Läntinen (ps.) on ehdottanut Musan kentän parkkialueen laajentamista.

27.3. 16:14

Musan ja Liinaharjan kaupunginosien välissä on hieno virkistysmetsä. Tämä pääosin suuria mäntyjä kasvava alue on lähiasukkaiden ahkerassa käytössä, siitä kielivät lukuisat pienet polut, jotka halkovat metsää.

Metsässä päivittäin kulkevat ovat havainneet, että siellä kasvaa mustikoita, vadelmia ja syksyisin herkkutatteja ja kantarellejakin löytyy. Linnusto on runsasta: omien havaintojen mukaan eri tikkalajit, mustarastaat, varikset, jopa tuulihaukka pesii alueella.

Metsä on varjeltunut hakkuilta, vain joitain ”risusavottoja” on viime vuosina tehty. Lähialueen päiväkotien lapset käyvät leikkimässä metsän Tommilantien puoleisella alueella.

Nyt olen surukseni lukenut lehdestä, että tämän metsän laidalla olevan jalkapallokentän käyttäjät tarvitsevat lisätilaa autoille. Ja että Ismo Läntinen (ps.) on ehdottanut parkkialueen laajentamista. Kaupungin infrajohtaminen ehdottaa laajentamista länteen päin, eli juuri mäntymetsään päin.

Puiden kaataminen, kantojen poisto ja pintamaan kuoriminen aiheuttaa häiriön metsän monimuotoisuudelle tällä alueella. Mikäli on kyseessä vain 25 autopaikan tarve, kuten uutisessa luki, tuho on hyötyyn nähden kohtuuton.

Ongelmana on ollut autojen pysäköinti osittain pyörätien päälle Rinteentien puolella. Autoja pysäköidään myös verkkoaidan viereen Tommilantien varteen ja muuallekin lähialueella.

Tämä oli iso ongelma silloin, kun pääsarjaa pelattiin Musan kentällä. Nyt automäärät ovat toki paljon vähäisemmät.

Itsekin jalkapallon ystävänä toivon asian ratkeavan kaikille edullisella tavalla. Pyydänkin, että seuraavaa ehdotustani tarkasteltaisi vaihtoehtona puuston kaatamiselle.

Rinteentien puolella on vanha viipalekoulun parakki, joka on nyt Musan Salaman käytössä. Parakin edustalla, verkkoaidan sisäpuolella, on laaja alue, jossa pääsääntöisesti on toimitsijoiden autoja ja kaksi varastokoppia. Lisäksi siellä on hoitamaton, epävirallinen ja vanhentunut leikkialue. Saadaanko järkevällä suunnittelulla tälle alueelle 25 autopaikkaa?

Kaisu Meusel

musalainen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: