”Hallituksen pitäisi asettaa asepalvelus pakolliseksi kaikille sukupuolille, kieltää poikien silpominen ja parantaa aborttilakia” - Lukijalta - Satakunnan Kansa

”Hallituksen pitäisi asettaa asepalvelus pakolliseksi kaikille sukupuolille, kieltää poikien silpominen ja parantaa aborttilakia”

”Metsässä rämpiminen, aseiden käyttö tai sodassa olo ei katso sukupuolta.”

4.2.2021 10:01

Monien tutkimusten mukaan Suomi on maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa. Miksi Suomessa on silti niin monia epäkohtia sukupuolten välisessä tasa-arvossa? Mielestäni Suomessa, johtavana hyvinvointivaltiona pitäisi olla parempi tasa-arvo niin, että kenenkään ei tarvitsisi tehdä tai jättää tekemättä mitään vain sen takia, mihin sukupuoleen on syntynyt.

Mielestäni aborttilaki pitäisi muuttaa niin, että abortin saa tehdä kaikissa tilanteissa viikolle 20 mennessä ja sairauden takia viikolle 24 mennessä, koska vauva on siinä vaiheessa niin pieni, että sillä ei ole mitään mahdollisuutta selvitä. Ketään ei voi pakottaa vanhemmaksi ja naisella pitäisi olla oman kehon itsemääräämisoikeus.

Yksi kiistellyin asia miesten tasa-arvossa on pakollinen asepalvelus. Minä olen sitä mieltä, että armeijan pitäisi olla pakollinen niin miehille kuin naisillekin. Se on totta, että miesten kunto on keskimäärin naisten kuntoa parempi, mutta silti armeijan pitäisi olla pakollinen kaikille. Metsässä rämpiminen, aseiden käyttö tai sodassa olo ei katso sukupuolta. On hienoa, että nykyään Suomessa myös naiset saavat käydä armeijan, mutta aika harva kuitenkaan haluaa. Toisaalta harva mieskään sinne haluaa, mutta se on vain pakko käydä.

Toinen suuri ongelma miesten tasa-arvossa on silpominen. On todella tyhmää, että tyttöjä ei saa lain mukaan silpoa, mutta poikia saa. Ymmärrän, että joihinkin uskontoihin kuuluu poikien silpominen, mutta silti sitä ei saisi tehdä Suomessa, eikä missään maailmassa. Se aiheuttaa kipuja ja muita ongelmia jopa ihmisen koko loppuelämäksi.

Mielestäni sukupuolten välisen tasa-arvon saavuttamiseksi on moni keinoja. Tärkein on kuitenkin lain muuttaminen. Jos itse haluaa tehdä asialle jotain, voi vaikka tehdä kansalaisaloitteen ja yrittää kerätä siihen niin paljon nimiä, että se pääsisi eduskuntaan käsiteltäväksi. Hallituksen pitäisi asettaa asepalvelus pakolliseksi kaikille sukupuolille, kieltää poikien silpominen ja parantaa aborttilakia. Moni ongelma on kuitenkin sellainen, että laki ei niitä voi määrätä. Esimerkiksi kukaan ei voi pakottaa palkkaamaan ketään, koska on epätasa-arvoisemmassa sukupuolessa tai laki ei voi määrätä kotitöitä tasaisemmin. Tähän kuitenkin ihmisellä itse on valtaa vaikuttaa. Miehet voisivat esimerkiksi itse alkaa tehdä enemmän kotitöitä ja hoitaa lapsia.

Eerika Kivistö

Raumanmeren peruskoulu, 8. luokka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut