Salailua salailun perään - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Salailua salailun perään

Kirjoittajan mielestä laki ei tue väitettä, että Porin tarkastuslautakunta voisi käsitellä asiansa ”pääosin salaisina”.

19.1. 16:20

Porin tarkastuslautakunnan demarijäsenet Ari Nordström (SK 13.1.) ja Kari Aaltonen (SK 16.1.) kiirehtivät selittelemään tarkastuslautakunnan toimintaa tai oikeastaan toimimattomuutta.

Molempien tarjoamat selitykset tuntuvat lipsahtavan tahattoman koomisuuden puolelle. Nordströmin otsikossa lukee ”vihjailu salailusta antaa väärän kuvan päättäjistä” ja tekstissä puolestaan ”tarkastuslautakunta käsittelee asiat pääosin salaisina”.

Aaltosen otsikko ”salailuväite ei pidä paikkaansa” ja tekstissä lukeva ”lautakunnan jäsenillä on salassapitovelvollisuus” eivät oikein tahdo täydentää toisiaan.

Laki ei tue väitettä, että tarkastuslautakunta voisi käsitellä asiansa ”pääosin salaisina”.

Nordströmin kirjoituksessa oli mielenkiintoinen kohta, missä hän kertoi tarkastuslautakunnan kuulleen kaupunginjohtajaa ja kaupunginlakimiestä 8.12. kaupungin talouteen, hallintoon ja juridiikkaan liittyvistä asioista. Nordströmin mukaan kuulemisesta laaditut muistiot ovat salaisia.

Lain mukaan nämä muistiot eivät ole salaisia. Siksi olen pyytänyt nähtäväkseni kopiot niistä. Oletan, että muistioista paljastuu useitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Aki Nummelin

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: