Talkooporukat eivät voi olla vastuussa kaupungin palveluiden tuottamisesta - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Talkooporukat eivät voi olla vastuussa kaupungin palveluiden tuottamisesta

Maanantaina 18.1. kerrottiin Käppärän koulun jäädytystalkoista. Kirjoittajan mielestä talkooporukoiden reippaus on hieno asia, mutta kysyy myös, onko kaupunkilaisten vastuulla hoitaa palveluverkolle kuuluvia tehtäviä. Kuva Käppärän koulun luistinkentän talkoista.

19.1. 21:51

Satakunnan Kansassa oli 18.1. iloinen uutinen Käppärän koulun kentän jäädytystalkoista.

Tuulikylässä alueen asukkaat aktivoituivat jo edellisenä viikonloppuna ja reipas talkooporukka jäädytti paikallisen kentän kuntoon.

Viikon ajan onkin luistelijoita kentällä riittänyt ja paikallisen päiväkodinkin lapset pääsevät jäästä nauttimaan.

Missä on kaupungin vastuu lähiliikuntapaikkojen kunnossapidosta ja huollosta? Onko todella niin, että kaupungin resurssit ovat niin heikot, ettei edes yli 400 oppilaan Käppärän koulun kenttää ehditä jäädyttää oppilaiden käyttöön?

Voiko saman logiikan yleistää myös muuhun, esimerkiksi katujen kunnossapitoon? Asukkaathan voisivat muodostaa paikallisia talkooporukoita, joiden tehtävänä olisi kolata yhteisvoimin kaikki kadut puhtaiksi.

Toimiiko sama myös järjestyksen ylläpidossa? Katupoliisit hoitavat paikalliset järjestyshäiriöt tehokkaasti ja nopeasti. Silkkaa säästöä!

Lasten ja nuorten talviliikuntamahdollisuudet tulee taata, sillä länsirannikon talvi on perimätiedon mukaan lyhyt ja vähäsateinen. Nytkin kuulee huolestuttavia uutisia lapsista, joiden talviliikunnan kokemukset rajoittuvat vain koulun liikuntatunneille. Liisantorin tekojää oli hieno askel oikeaan suuntaan.

Kaupungin palveluverkko tulee olla oikein mitoitettu ja riittävästi resursoitu. Vaikka aktiivinen talkoohenki on hienoa ja toivottavaa, julkiset palvelut kustannetaan verovaroin ja niiden tulee koskea kaupunkilaisia oikeudenmukaisesti.

Mielestäni palvelutarpeiden huomioimisessa kaupungin on oltava reilusti heikomman puolella. Lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksista karsiminen ei ole oikein.

Joonas Ryynänen

Tuulikylä, Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: