Tue paikallista – vie roskat töihin - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Tue paikallista – vie roskat töihin

14.12.2020 15:02 | Päivitetty 14.12.2020 15:03

Porin kaupunginhallitus on kokouksessaan 23.11. päättänyt käynnistää toimenpiteet, joiden tarkoituksena on perustaa kuntaomisteinen jätehuoltoyhtiö.

Jätehuollon yhtiöittämistä valmisteleva työryhmä koostui kaupungin viranhaltijoista. Työryhmässä ei ollut yrittäjiä eikä kaupunginvaltuutettuja, eli niitä, joiden vaikutusmahdollisuuksia tämä yhtiö pienentää.

Jätehuoltoyhtiö pienentää kunnallista demokratiaa ja käytännössä muuttaa jätehuoltoyritysten kierrätykseen investoimat laitteet tarpeettomiksi. Jätehuoltoyrityksistä tulee puhtaita kuljetusyrityksiä, jotka jätehuoltoyhtiö kilpailuttaa.

Tavallisille porilaisille tämä näkyy niin, että jätteen voi hakea, paikallisen yrityksen hävittyä kilpailun, kasvoton pörssiyhtiö. Kaupunkilainen ei voi valittaa ja kun hinnat nousevat, onkin vastassa kunnallinen monopoliyhtiö, jolle ei edes kaupunginvaltuusto voi mitään.

Huomattavaa on, että yksityiset yritykset voivat edelleen tehdä jätehuoltoa koskevat sopimukset vapaasti. Taidankin viedä tästä lähtien vähäiset roskani firman roskikseen, se käyttää varmasti paikallista yritystä.

Jari Taimi

porilainen yrittäjä

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: