Jouni Lehikoinen, koko kansan piispa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Jouni Lehikoinen, koko kansan piispa

21.11.2020 12:00

Piispaehdokas, kirkkoherra Jouni Lehikoinen on lämmin ja innostava persoona, jolla on pitkä kokemus seurakunnan johtamisesta ja taito puhua kiemurtelematta. On helppo yhtyä niihin ajatuksiin, joita hän esitti gospelkonsertissa Teljän kirkossa 17.11.2020. Jotta kirkko olisi uskottava, sen pitää uskaltaa olla uskollinen sanomalleen. Kirkon ydintehtävä on johdattaa ihmiset kohtaamaan armollinen Jumala. Kirkko on merkityksellinen osa ihmisten elämää niin kauan kuin kirkko luottaa sanomaansa. Piispa on Sanan palvelija, ei Sanan kyseenalaistaja. Jounin mukaan piispan päätehtävä on luoda kirkon hengelliselle työlle menestymisen edellytyksiä. Tästä on helppo olla samaa mieltä.

Hengellisen profiilin terävöittämisen lisäksi kirkon tulee luoda aktiivisesti uusia toimintamalleja sekä sisäiseen hallintoon että ihmisten kohtaamiseen. Jouni Lehikoisen johtama Turun Mikaelin seurakunta on esimerkki raamatullisesta rohkeudesta astua ulos sisäpiiristä ja mennä sinne, missä ihmiset ovat. Seurakunnan työntekijä- ja vapaaehtoistiimit on vapautettu toimimaan lahjojensa mukaan yhteisen päämäärän hyväksi. Tällaista näkyä ja toimintaa ihmisten kohtaamiseksi elämän keskellä kirkko tarvitsee.

Jouni tuntee seurakuntien todellisuuden ja näkee tärkeäksi laittaa voimavarat toimintaan, ei hallinnointiin. Piispa on keskeisessä roolissa liian byrokratian purkamisessa. Uskomme, että Jouni Lehikoisesta hiippakuntamme saa piispan, joka arvostaa seurakuntien ja yhteisöjen monimuotoista hengellistä elämää, antaa sille tilaa ja tukee perustyön kehittämistä luottamuksen hengessä.

Harri Saine

Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja, Pori

Hanna Lindberg

Porin seurakuntayhtymän luottamushenkilö, hiippakuntavaltuuston jäsen, Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut