Kirkkokankaantien kunto ala-arvoinen - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Kirkkokankaantien kunto ala-arvoinen

Kirjoittaja muistuttaa, että veden peittämät reiät tiessä ovat erittäin suuri turvallisuusriski. Kuvituskuva.

22.11.2020 12:00

Tekstaripalstalla 18.11. lukija esitti vakavan huolensa vajaan viiden kilometrin mittaisen Kirkkokankaantien huonosta kunnosta ja turvallisuusriskeistä. Eikä syyttä, sillä kyseinen kolmen kylän luonnollinen yhteysreitti keskikaupungille on todellakin päästetty luvattoman huonoon kuntoon.

Tien ajoneuvomäärät ovat suuret. Preiviikin, Makholman, Kuuminaisten ja Pietniemen asukkaat sekä suuri joukko vapaa-ajanasuntojen asukkaita käyttävät tietä päivittäisliikenteensä väylänä. Tien ajoneuvomäärää kasvattaa Kirkkokankaantiehen liittyvien neljän kaava-alueen kadun sekä viiden kylätien liikenne.

Tien länsipäässä sijaitsee Porin kaupungin ylläpitämä ulkoilualue, kuntoilurata ja urheilukenttä. Niiden käyttäjätkin lisäävät liikennettä. Preiviikin paloaseman liikennekin kulkee Kirkkokankaantiellä

Kilometrin suoran päässä olevasta jyrkästä mutkasta varoittava liikennemerkki puuttuu, samoin pinnan vaurioista varoittavat liikennemerkit. Jyrkän mäen mutkassa tie kallistuu ulkokurviin. Mutkassa sattuukin useita ulosajoja vuosittain. Noin kahdensadan metrin matkalla tien pinta on painunut viereisten peltojen pinnan alapuolelle.

Vesi makaa tiellä, eikä päällysteen paikkaamisyrityksistä ole mitään hyötyä. Tiellä onkin runsaasti sortumia ja petollisia reikiä. Veden peittäminä ne ovat erittäin suuri turvallisuusriski.

Hyvin merkittävä ongelma on katuvalaistuksen osittainen puute. Vuonna 2010 kaupunginvaltuusto päätti, että tielle rakennetaan valaistus. Investointisuunnitelmassa varattiin vuosille 2011–2013 määrärahat tähän tarkoitukseen. Jostakin syystä valaistus rakennettiin kuitenkin vain puolitiehen. Vajaan parin kilometrin pätkä jäi ilman valoja.

Moitittavaa on, että kun alueen asukkaita edustavat 5 yhdistystä kirjelmöivät tien puutteista ja epäkohdista huhtikuussa 2019 Porin kaupunginhallitukselle, niin vuotta myöhemmin vastauksen yhdistyksille antoi teknisen toimialan virkamies varsin oudoin ja ylimalkaisin sanakääntein. Kaupunginhallituksen vastausta yhdistykset eivät ole saaneet.

On kohtuullista odottaa, että vastuulliset virkamiehet kertovat selkeästi, miksi kymmenen vuoden takaista kaupunginvaltuuston päätöstä ei ole toimeenpantu. Miksi tien muukin hoito ja kunnossapito on laiminlyöty ja miksi kaupunginhallitus ei ole yhdistysten kirjelmään vastannut.

Esa J. Anttila

Kaupunginvaltuutettu(sd.), Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut