Miksi Porin kaupunginhallitus hylkäsi Lavian virastosta tehdyn ostotarjouksen? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Miksi Porin kaupunginhallitus hylkäsi Lavian virastosta tehdyn ostotarjouksen?

27.4.2020 20:44 | Päivitetty 27.4.2020 21:51

Uutisluotsi -lehdessä oli (23.4.) kirjoitus, jonka mukaan Porin kaupunginhallitus on hylännyt Lavian virastotalosta tehdyn ostotarjouksen. Tarjouksen takana oli ryhmä tunnettuja lavialaisia. Lehtikirjoituksesta ei ilmene tarjouksen hylkäämisen syytä.

Kaupungin edustaja sanoo, että virastotalon molemmat rakennukset on tarkoitus purkaa. Syynä on se, että uutta taloudellisesti kannattavaa käyttötarkoitusta kiinteistölle ei ole onnistuttu löytämään. Tarjouksen tehnyt ryhmä puolestaan katsoo, että kiinteistö on hyväkuntoinen ja talo olisi nopeasti saatavissa ”täyteen toimintaan.” Heillä tuntuu olevan paljon ideoita virastotalon toiminnan kehittämiseksi.

Ryhmäläiset ihmettelevät, että kaupunginhallitus ei suostunut edes käymään neuvotteluja asiasta: ”Olimme valmiita neuvottelemaan kaikesta muusta paitsi purkamisesta.”

Mökkilavialaisena minulla heräsi lehtikirjoituksesta joitakin kysymyksiä. Mikä intressi kaupungilla on maksaa purkamisesta aiheutuvia kustannuksia, kun se voisi päästä itselleen tappiota tuottavasta rakennuskompleksista edullisemmin eroon suostumalla ostotarjoukseen? Miksi se priorisoi purkamista niin itsestään selvästi, ettei halua edes suostua neuvottelukosketukseen ryhmän kanssa?

Onko kaupunginhallituksella joitakin suunnitelmia näin syntyvälle tyhjälle tilalle? Ja paljonkohan virastotalon purkaminen ja alueen puhdistaminen tulee julkisia varoja viemään?

Millä perusteella kaupunginhallitus katsoo päätöksensä olevan kaupungin edun mukainen ja että kunta näin edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa? Ainakin Lavian elinvoimaisuudelle virastotalon purkaminen on yksi isku lisää.

Virastotalon kiinteistöön kuuluu kaksi rakennusta, joissa on monikäyttöisiä tiloja. Ymmärtääkseni tällaisille olisi Laviassa tarvetta niin yritysten käyttöön kuin erilaisiin kulttuuri- ja vastaavanlaisiin kokoontumisiin. Vai onko kaupunginhallituksella tästä parempaa tietoa?

Jaakko Jonkka

Kesälavialainen, Helsinki

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?