Yksityistämisellä hoituu parhaiten niin opetus kuin terveydenhoito - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Yksityistämisellä hoituu parhaiten niin opetus kuin terveydenhoito

15.11.2019 19:57

Lehtitietojen mukaan miltei kaikkien Suomen kuntien talous on suurissa vaikeuksissa, paitsi Helsingin. Syyksi mainitaan pakolliset, lakisääteiset menot, joiden takia budjetit ovat jatkuvasti alijäämäisiä. Totta, mutta minähankkisin päättäjille punakynän, jolla tarpeettomat menot karsitaan minimiin.

Vastuulliset puolueet ovat tyytyväisiä, jos edes jotakin saadaan aikaan, kuten esimerkiksi kouluruokailuja voidaan yksityistää ja muutenkin vähentää tarpeetonta byrokratiaa. Minulle tämä ei riitä, näpertelyllä ei asioita hoideta.

Jos minä saisin päättää Porin kaupungin budjetista, menoista poistettaisiin 90 prosenttia jotka ovat täysin tarpeettomia. Yksityinen voi hoitaa talousasiat aina paremmin ja kustannustehokkaammin kuin yhteiskunta. On nappikauppaa, jos luullaan saatavan säästöjä sellaisilla ratkaisuilla, että jaetaanko koululaisille yksi vai kaksi lyijykynää.

Minun maailmassani yhteiskunta on yövartioyhteiskunta, jossa valtio hoitaa vain maanpuolustuksen ja poliisitoiminnan. Kaikki muut toiminnot yksityinen hoitaa paremmin, jopa opetuksen ja terveydenhuollon.

Kun ihminen saa itse päättää omien rahojensa käytöstä, kaikki ovat tyytyväisiä. Omavastuu on tärkeä asia. Jos Suomi haluaa selvitä hengissä, verotus on minimoitava. Näin me voitamme.

Antti Pekola

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos