Katsooko käsiä pestessä peilistä seuraava kuntavaaliehdokas? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Katsooko käsiä pestessä peilistä seuraava kuntavaaliehdokas?

10.5.2020 20:00

Kun tässä on ehtinyt reilun vuoden olla vaalittomassa tilassa, niin eiköhän taas mennä. Tällä kertaa ovat vuorossa nimittäin tasan vuoden päästä häämöttävät kuntavaalit.

Vaikka päällimmäisenä monien mielissä ovat luonnollisesti tällä hetkellä koronaan liittyvät kysymykset, on hyvä muistaa, että myös koronan aikana ja sen jälkeenkin on elämää.

Kuntien verotulot laskevat samalla kun kamppailu koronaa vastaan nostaa kuntien sote-kustannuksia. On todella suuri haaste saada kuntatalous ja kuntien tehtävien rahoitus kestävälle tasolle.

Nyt jos koskaan tarvitaan kuntiin rohkeita päättäjiä. Nyt täytyy keksiä uusia ratkaisuja, miten talous, elinkeinoelämä sekä asukkaiden hyvinvointi saadaan kuntoon.

Kuntapolitiikassa tehdään kaikkea arkeemme vaikuttavia päätöksiä. Valtuustoissa ja lautakunnissa päätetään tärkeistä lähipalveluista ja vaikutetaan ihmisten arjen sujuvuuteen: Koulutus ja päiväkoti, kulttuuri-, nuoriso- ja kirjastopalvelut, kaupunkisuunnittelu, maankäyttö, veden- ja energiantuotanto, jätehuolto, ympäristöpalvelut, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä palo- ja pelastustoimi kuuluvat kaikki kuntien lakisääteisiin tehtäviin.

Matka kuntavaaliehdokkaaksi on jokaisella erilainen. Syy mukaan lähtöön on kuitenkin monesti sama: halu vaikuttaa tärkeäksi kokemiinsa asioihin ja tahto korjata havaitsemiaan epäkohtia.

Kuntavaalien ehdokkaat ovat siis lähiympäristön kehittäjiä sekä oman alueensa asiantuntijoita. Politiikkaa ei tehdä yksin, vaan yhteistyössä.

Nyt kuitenkin on syytä pysyä vielä mahdollisimman paljon kotona ja pestään käsiä riittävästi. Käsiä pestäessä voi vaikka katsoa peiliin ja miettiä näkyykö siellä tuleva kuntapäättäjä. Tervetuloa mukaan!

Matti Hatanpää

(kesk.), Söörmarkku

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: