Itse koronavirus on ikärasisti - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Itse koronavirus on ikärasisti

14.5.2020 23:55

Luettuani valtiopäiväneuvos Mikko Elon kirjoituksen (SK 11.5.) yli 70-vuotiaiden karanteenista ja ikärasismista, mieleeni pyörähti useita ajatuksia. Yli 70-vuotiaille on suositeltu kontaktien välttämistä, mutta karanteenia ei ole määrätty, joten heillä on vapaus valita.

Vaikuttaa siltä, että he ovat ilmeisesti noudattaneet tätä suositusta varsin hyvin. Mielestäni tämä ei ole ikärasismia, mutta tilastojen perusteella varsinainen ikärasisti näyttää olevan koronavirus itse. Virus näyttää kohdistavan vahvimmat hyökkäykset varttuneimpiin ihmisiin.

Virus tekee niin kuin se tykkää eikä sen käyttäytymistä voi määräillä. Tästä syystä yleinen suositus välttää kontakteja vaikuttaa hyvin järkevältä.

Kauppojen suositukset aikaisista yli 70-vuotiaiden varhaisista ostosajoista ovat myös mielestäni erinomainen idea. Kiitokset kauppiaille tästä. Tällöin kauppojen hyllyillä on hyvin vähän hipelöityjä tuotteita ja ilmassa leijailee hyvin vähäinen määrä mikrobeja.

Ostosaika on turvallisin mahdollinen ikäihmisille. Käyttääkö tätä tarjottua mahdollisuutta, on oma valinta. On kuitenkin hienoa, että tällainen mahdollisuus tarjotaan.

Leo Tarvainen

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?