Päättäjät, kunnioittakaa vanhaa, tervettä ja perinteistä! - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Päättäjät, kunnioittakaa vanhaa, tervettä ja perinteistä!

Kirjoittaja kehuu niin Enäjärven koulurakennusta kuin sen ympäristöäkin.

23.9.2020 19:26

Näitä säästämisen kokeiluyrityksiä on pitkä lista, eikä millään löydy terveellä järjellä varusteltua ja kykenevää päättäjämestaria, joka onnistuisi näissä asioissa.

Ensin säästetään kiinteistöjen perushuolloista, talonmiehiä vähennetään ja jäljelle jäävien niskoille jätetään päättäjien mielestä tärkeimmät kiinteistö. Monet kiinteistöt jäävät kutakuinkin oman onnensa nojaan.

Suuri ostopalveluiden muoti iskee, ostetaan sieltä ja ostetaan täältä. Lomarahoista on viety osuus. On ylityökieltoa ja sijaiskieltoa ja taas sai tehdä ylityötä.

Kouluja ollaan lopettamassa, myös terveitäkin vanhoja rakennuksiakin. Enäjärvellä on hieno, vanha koulu, pieni oma urheilukenttä aivan vieressä ja oma asfaltoimaton piha-alue leikkipaikkoineen.

On terve, vanha rakennus oppilaineen ja opettajineen, lasten iloisine nauruineen ja mekastus välitunteineen. Suurella osalla koululaisista on lyhyt koulumatka, eikä taksikustannuksia synny.

Kyläsaaren palvelukodin maisemassa on peltoja, joutsenia, kanadanhanhia, kurkia, peuroja, kauriita, kettuja ja jäniksiä. On omenapuita kukkineen ja omenoineen. Pääskyset ilmoittavat, milloin kesäaika tulee.

Ei ole asvalttia jalkojen ja pyörätuolien alla. Ei kuulu liikenteen melua, eivätkä pakokaasut haise, kun ikkuna on auki.

Palvelukodin lähimaastossa pienen kävelymatkan päässä pääsee ihastelemaan hevosia ja poneja ja muistelemaan omaa elämäänsä. Kyläsaaren palvelukoti on historiaa haviseva yli satavuotias terve, vanha hirsitalo, johon on tehty pakolliset peruskorjaukset.

Palvelukoti pidetään siistinä. Talon seinät ovat kuulleet itkua ja naurua, varmasti enemmän naurua.

Hyvät päättäjät! Kunnioittajaa vanhaa, kunnioittakaa perinnettä. Kunnioittakaa nuorta jälkikasvuamme ja kunnioittakaa vanhuksiamme.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: