Ministeri Kiuru: Onko tämä hallituksen linja? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Ministeri Kiuru: Onko tämä hallituksen linja? –  ”Kokemukset koronasta puhuvat vahvasti pienten koulujen puolesta”

21.5.2020 10:55

Ministeri Krista Kiuru, vastaako Porin kaupungin virkamiesten lapsille ja nuorille tarjoama tyrmäysisku pääministeri Sanna Marinin hallituksen tavoitteita koronan jälkeisestä ajasta?

Tähänkö koronaa tarvitaan, että systemaattisesti heikennetään koulunkäynnin edellytyksiä eri puolilla Poria?

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan virkamiehet olivat informoineet Porin johtavia poliitikkoja. Te, kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, oletettavasti kuuluitte informoitujen joukkoon. Jos tämä tuli teille yllättäen, se kertoo jotain Porin kunnallisdemokratian tilasta.

Puolueenne, SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen kirjoitti kauniisti Helsingin Sanomissa ”Pandemia opettaa torjumaan eriarvoisuutta”.

Olen ymmärtänyt, että Marinin hallitus yrittää pelastaa yrityksiä, yksinyrittäjiä, ravintoloita yli tämän vaikean ajan.

Ei kai kunnat, tässä tapauksessa Pori, voi olla eri sarjassa? Porin virkamiesten esitykset ja esitetty aikataulu viestii vahvasti tilanteen hyväksikäytöstä hetkellä, jossa hallitus ei tietääkseni ole käsitellyt kuntien pelastamisen ohjelmaa.

Kokemukset koronasta puhuvat vahvasti pienten koulujen puolesta.

Pori aikoo toimia vastavirtaan. Voisitteko te, ministeri Kiuru, opastaa porilaisia virkamiehiä, että lasten ja nuorten elämä ei ole parhaimmillaan silloin, kun turvallisen lähikoulun sijaan he seisovat täysissä busseissa?

Tästä fiaskosta saatiin riittävästi kokemuksia edellisten koulujen sulkemisten jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?