Ensimmäinen kesätyö on tärkeä nuorille – Kuntien ja yritysten kannattaisi palkata enemmän nuoria, sillä viikonkin työstä on paljon hyötyä tulevaisuudessa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Ensimmäinen kesätyö on tärkeä nuorille – Kuntien ja yritysten kannattaisi palkata enemmän nuoria, sillä viikonkin työstä on paljon hyötyä tulevaisuudessa

24.7.2020 20:00

Ensimmäinen kesätyö on monelle nuorelle tärkeä kokemus. Silloin saa ensimmäiset kokemukset työelämästä ja hieman rahaakin. Jotkut saattavat löytää jopa oman polkunsa kesätöiden kautta. Kesätöissä olisi tärkeää olla hyvä työyhteisö sekä työkaverit, sillä sitä kautta innostus voi kasvaa.

Mielestäni on hienoa, kun pääsee tekemään mahdollisimman paljon ja erilaisia työtehtäviä, koska niistä on hyötyä tulevaisuudessa. Kuntien ja yritysten kannattaisi palkata enemmän nuoria edes viikoksi tai pariksi, sillä vaikka työ olisi lyhyt, on siitä paljon hyötyä.

Ensimmäisestä kesätyöstä oppii myös paljon esimerkiksi työsopimuksen laatimisesta, työhaastattelusta sekä asiakaspalvelusta. Ensimmäisessä työssäsi voit oppia myös tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja heikkouksiasi ja kehittää niitä. Mielestäni mikä tahansa työkokemus on tärkeää, sillä siitä on aina hyötyä tulevaisuuden työnhaussa.

Porin kaupunki jakoi tänä vuonna kaikille ysiluokkalaisille kesätyösetelin. Tämä oli mahtava asia, sillä vaikka rahasumma ei olisi suuri, se auttaa työnantajia ja lisää motivaatiota työnhakuun.

Helmi Ruoranen

9-luokkalainen kesätyöläinen, Ohjaamo Satakunta, Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?