Porin uuden vuoden raketit olisi ammuttava ennen puolta yötä - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Porin uuden vuoden raketit olisi ammuttava ennen puolta yötä

15.11.2019 21:34

Porin kaupunki on perinteisesti järjestänyt vuoden vaihtuessa pienen juhlatilaisuuden Raatihuoneen edustalla ja puolenyön jälkeen ilotulituksen. Raketit on viime vuosina ammuttu Kirjurinluodolta.

Myöhäinen ajankohta on rajoittanut merkittävästi lapsiperheiden ja ikäihmisten osallistumista tilaisuuteen. Tästä on pitkään tullut palautetta.

Tein kymmenisen vuotta sitten kuntalaisaloitteen tilaisuuden aikaistamisesta alkamaan esimerkiksi klo 20 tai 21. Aloitetta tehdessäni tiesin, että Oulussa oli jo otettu käytäntöön aloittaminen kello 20 ja käytin tätäkin esimerkillisenä perusteluna.

Virkamiehet tyrmäsivät silloin täysin aloitteeni ja sellaisenaan asia jäi sitten sillensä.

Oulussa käytäntö on nyt jatkunut jo yli 10 vuotta ja siihen ollaan hyvin tyytyväisiä. Lapsiperheitä ja ikäihmisiä on tilaisuudessa nähty entistä enemmän. Puolen yön aikaan on muutenkin raketteja ilmassa, joten sen aikainen ilonpito voi jatkua entisellään.

Porissakin on taas keskusteltu asiasta, kun esillä on ollut rakettien mahdollinen korvaaminen laser-valoshow'lla. Muun muassa kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin tuntui Yle Porin uutisissa olevan aikaistamisen kannalla.

Tämän vuoden osalta ohjelma ja ajankohdat ovat sovittuina. Toivon, että asiassa päästään eteenpäin ja ensi vuonna mahdollistetaan vielä entistä laajemman joukon mahdollisuus osallistua vuodenvaihteen juhlintaan, olipa sitten ilotulitus tai laser-valoshow.

Ari Nordström

Kaupunginvaltuutettu (sd.) Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos