Miksi Ahlaistentietä ei saada koskaan kuntoon? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Miksi Ahlaistentietä ei saada koskaan kuntoon?

Kirjoittaja ihmettelee, miksei Ahlaistentietä paikata kunnolla, vaan tie on vuodesta toiseen surkeassa kunnossa.

25.5.2019 20:00

Pari viikkoa sitten Ely-keskus paikkasi Vanhan Vaasantien Poikeljärveltä Noormarkun keskustaan. Paikkaus sujui hyvin ja nopeasti, hyvää jälkeä tuli nykyaikaisella menetelmällä. Sitten sama porukka tuli Ahlaistentielle ja toiveikkuus heräsi joko nyt meillekin.

Turha oli toivo. Tietä paikattiin vain rippeillä, mitä Noormarkusta jäi yli. Sitä riitti kilometrin matkalle ja vain toiselle puolen tietä.

Ahlaistentie on saanut uuden päällysteen noin 20 vuotta sitten. Jo vuosia se on ollut uuden tarpeessa. Sitä on paikkailtu hyvin kitsaasti, vaikka se on kauttaaltaan suurten reikien vallassa ja hyvin vaarallinen liikenteelle.

Paikalla on käynyt parikertaa vuodessa lapiomies autoineen joka heittää paikan sinne ja toisen tänne paikkaamatta kuitenkaan kaikkia monttuja. Rippeitä vain riittää. Lapiopaikkauksen jälkeen paikalle jää möykky, joka on miltei yhtä paha kuin kuoppakin.

Ahlaistentie on kapea ja mutkainen, ja vielä kun autot väistelevät kuoppia ja mykyjä mutkitellen, on ihme, ettei vakavaa onnettomuutta ole sattunut. Tiellä kulkee paljon myös raskasta liikennettä sekä jalan ja pyörällä liikkuvia.

Ahlaistentiellä on lähes jatkuva liikennevirta, joka moninkertaistuu kesällä huvila-asutuksen myötä.

Eikö nyt olisi jo korkea aika edes paikata koko 5-6 kilometriä kerralla vai joudutaanko tyytymään vain lapiomieheen, jota ei edes moneen kuukauteen ole näkynyt? Mitä sanoo Ely-keskus? Vastausta odotellen.

Ilpo Lehto

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut