Keneltä se on pois, jos ihmisiä tuetaan työllistymään kevytyrittäjinä? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Keneltä se on pois, jos ihmisiä tuetaan työllistymään kevytyrittäjinä?

13.7.2020 10:00

Tuetaan työttömiä ihmisiä työllistymään purkamalla kaikki byrokratia, mikä estää heitä työllistymästä esimerkiksi kevytyrittäjinä. Maksetaan kevytyrittäjälle soviteltua päivärahaa, niiltä osin kuin on tarvetta, jota tänäkin päivänä maksetaan esimerkiksi osuuskuntalaisille, jos heillä ei ole riittävä toimeentulo, ja niille henkilöille, jotka tekevät osa-aikatyötä ja saavat ansiosidonnaista päivärahaa.

Kevytyrittäjä voisi ja uskaltaisi ottaa pätkätöitä vastaan pelkäämättä, että häntä rangaistaan vetkuttamalla päivärahan maksamista, ja että hänelle kertyisi tehdyltä ajalta työviikkoja, joka oikeuttaa työttömyyden sattuessa ansiosidonnaiseen päivärahaan.

Kun kevytyrittäjän kalenterit täyttyvät, on hänen helpompi siirtyä yrittäjäksi ja mahdollisesti työllistää ihmisiä verokortilla tai muita kevytyrittäjiä ns. alihankkijoina.

Kevytyrittäjän ei tarvitse olla korkeasti koulutettu, monesti riittää kova työnnälkä. Paljon on tekemätöntä työtä esimerkiksi kotitalouksissa.

Kevytyrittäjä voi toimia ammatista riippuen itsenäisenä tekijänä monella eri toimialalla tehden esimerkiksi metallitöitä, raksahommia, pihatöitä. Vain mielikuvituksen puute estää toimimasta ja valtiovallan byrokratia.

Laskutusyhtiöt hoitavat laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät asiat kevytyrittäjän puolesta, toimivat tilitoimistona, joka hoitaa lakisääteiset maksut vakuutusyhtiöille, varottajalle ja jopa voudille.

Lisäksi on olemassa toimija, joka toimii työnmetsästäjänä muun muassa rakennusalan yrittäjille.

Keneltä se on pois, jos kevytyrittäjä tienaa leivän itselleen ja perheelleen ja pitää samalla kallonkutistajat kaukana elämästään?

Voitto ja Tarja Ruokolainen

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?