Kiertokadun kiinteistöstä tehtiin virhearviointi - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Kiertokadun kiinteistöstä tehtiin virhearviointi

Porin kaupunki unohti vuokrata toistakymmentä asuntoa Kiertokadulla. Syntyi kymppitonnien tappiot ennen kuin uusi isännöitsijä huomasi asian.

3.12.2019 21:48

Satakunnan Kansan artikkelissa (30.11.) otettiin kantaa Kiertokadun kiinteistöjen myynnistä. Kaupunginhallitus sai vuonna 2014 selvityksen kiinteistöjen myynnistä apulaiskaupunginjohtajalta, jolle kiinteistöasiat kuuluivat. Ajatus oli, että kiinteistöt myydään kilpailutuksen jälkeen.

Kiinteistövälittäjien mukaan talojen arvo oli 5,5 miljoonaa euroa ja vastaavasti paras tarjous eräältä sijoitusyhtiöltä oli 3,2 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus keskusteli pitkään tulisiko talot myydä ostajalle 3,2 miljoonaan euroon. Keskusteluissa tuli esille esittelijän toimesta vakaa käsitys, että jos osakkeet myydään yksitellen, tulos on paljon parempi mitä paras tarjous.

Kaupunginhallitus sitkeän väännön jälkeen teki päätöksen, että taloja ei myydä eniten tarjoavalle ostajalle, vaan aloitetaan osakehuoneistojen yksittäinen myynti. Tässä vaiheessa kaupunginhallitus teki heikon päätöksen ja osakehuoneistoja ei ole vieläkään saatu kaikkia myytyä.

Myyntitapahtuman aikoihin tuotiin sekin vaihtoehto epävirallisesti esille, että Porin YH-Asunnot Oy ostaisi talot, mutta vastustin sitä, koska talojen korjauskustannukset olisivat olleet niin suuret, että asukkaiden vuokrat olisivat nousseet liian isoiksi vuokrausmarkkinoilla. Tämä ostopäätös Porin YH-Asunnoille olisi ollut epäedullinen.

Olen kiitollinen isännöitsijä Susanna Kivimäelle hänen oivalluksestaan ja asiantuntevuudestaan hankkia osakehuoneistoihin asukkaita. Myönnän sen, että 43 asuntoa on myyty, mutta urakkaa piisaa, koska myymättä on edelleen 34 asuntoa.

Jos molemmat talot olisi myyty vuonna 2014, olisi kerralla saatu heti käyttöön 3,2 miljoonaa euroa ja sijoitettua raha tärkeisiin kohteisiin.

Kirjoittaja on sdp:n Porin kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos