EK heikentäisi työttömyysturvaa, SAK parantaisi irtisanomissuojaa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

EK heikentäisi työttömyysturvaa, SAK parantaisi irtisanomissuojaa

22.7.2020 20:00

Työmarkkinakeskusjärjestöjen yhteistyönä kehitetyn ansiosidonnaisen työttömyysturvan tulevaisuus näyttää epävarmalta. Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) uusin linjaus muuttaisi ansiosidonnaista työttömyysturvaa perustyyppisen työttömyysturvan suuntaan.

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mukaan linjaus vie pohjaa yhteiseltä työttömyysturvan kehittämiseltä. Eloranta sanookin, että jos työttömyysturvaa heikennetään, me lähdemme viemään eteenpäin irtisanomissuojan parantamista.

EK:n vaikuttimet kuulostavat SAK:n suunnalla arveluttavilta. Samaan aikaan kun EK puhuu reiluudesta ja tasapuolisuudesta, se toteaa, että sosiaaliturvaa täytyy leikata, koska syntyy lisäkuluja. Heikennykset vaikuttavat juuri niihin ihmisiin, jotka ovat jo jostakin syystä heikommassa asemassa työmarkkinoilla.

Järjestelmä lomautuksineen ja kassoineen jousti ja kesti hyvin koronakriisin tuomat paineet.

”Nyt olisikin tärkeää miettiä, miksi niin moni ei ollut varmistanut itselleen ansiosidonnaista työttömyysturvaa, eikä lähteä heikentämään kenenkään turvaa toisesta päästä”, pohdiskeli puheenjohtaja Eloranta Demokraatissa.

Pekka Ovaska

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: