Mielipide: Viranomaisten puututtava tilanteeseen Porin kävelykadulla - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Viranomaisten puututtava tilanteeseen Porin kävelykadulla – Sekä perusturvan että poliisin on korkea aika ryhtyä töihin

Kirjoittajan mielestä tilanne Porin kävelykadulla on heikentynyt entisestään.

29.8.2020 21:22 | Päivitetty 31.8.2020 19:22

Porin tilanne tuntuu heikkenevän jatkuvasti, eikä viranomaisia kiinnosta puuttua asioihin. Puhun nyt kävelykatumme tilanteesta.

Pitkin vuotta kaupunkilaiset ovat harmitelleet, että kävelykadulla ns. kadun miehet valtaavat penkit eikä kadulla ole enää mielekästä vierailla. Todella hälyttäväksi tilanne on mielestäni alkanut kuitenkin kehittyä nyt, sillä runsaan viikon ajan on Facebookissa kiertänyt kuvasarja, missä yksi nuori potkii miestä. (Toim. huom. Video on jo poistettu Facebookista.)

Ja kaiken huipuksi nuoret, jotka kuvasivat tapahtuman, ovat avoimesti kehuskelleet toimillaan Facessa. Asia kuuluu näiden nuorten osalta lastensuojelulle.

Pelkään, että porilaiset ottavat ”oikeuden omiin käsiinsä” yleisemminkin ja väkivaltainen käyttäytyminen yleistyy. Syy ilmiöön on selvä: viranomaisten toimettomuus.

Ainakin joskus aikuissosiaalityön, joka toimii perusturvan alaisuudessa, tehtäviin on kuulunut auttaa, jolloin samalla järjestyshaitta poistuisi. Tätä tehtävää aikuissosiaalityön pitäisi tehdä yhteistyössä poliisin kanssa.

Kumpikaan viranomaistaho ei ainakaan näkyvästi ole osoittanut kiinnostusta ongelmaa kohtaan ja lynkkausmielialat kasvavat. Nyt on korkea aika sekä perusturvan että poliisin ryhtyä töihin.

Aki Nummelin

Pori

Artikkelia muokattu 31.8. klo 19.15. Kirjoituksesta oli inhimillisen erehdyksen takia julkaistu nettisivuille aluksi käsittelemätön versio. Muokatussa versiossa joitain sanavalintoja muutettu. Korjattu versio julkaistiin Satakunnan Kansan paperiversiossa (31.8.).

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: