Säästötoimet kohdistettava mieluummin kulttuuriin kuin varhaiskasvatukseen - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Säästötoimet kohdistettava mieluummin kulttuuriin kuin varhaiskasvatukseen

Kuvituskuva Satakunnan museosta.­

28.4. 20:28

Porilainen kaupunginvaltuutettu Mikael Ropo julkitoi huolensa, miten kaupunki tulee selviytymään koronasta ilman suurempia kolhuja. Huoli on toki aiheellinen. Nykyjohdon muokkaama, erittäin monimutkainen hallintomalli konsernikuvioineen syö valtavasti varoja, eikä missään nimessä selkiytä vastuualueita, mutta hidastaa merkittävästi erilaisten lupapäätösten saamista.

On selvää että menossa oleva koronapandemia estää monin tavoin normaalin elämänmenon, johon kaupungin luonnollisesti pitää reagoida. Peruuntuneet yleisötapahtumat ja kiellot niiden pitämiseen jättävät useitakin kaupungin palveluksessa olevia henkilöitä vaille normaaleja tehtäviään.

Aina kun jotain talouteen liittyvä ongelmaa Porissa ilmenee, niin aina tasapainoa pyritään hakemaan sieltä mistä sitä voi helpoimmin nyhtää, kuten vanhustenhuollosta ja lasten asioista.

Ropokin on löytänyt hyvän esimerkin varhaiskasvatuksen puolelta. Parempia kohteita löytyy kuitenkin vaikkapa kulttuurin alueilta. Porin teatteri onkin jo ilmoittanut lomautuksista.

Näyttelyt ja näytökset lienevät nyt poisluetut, joten eiköhän sitä perkaamista tuostakin suunnasta ensihätään löytyisi vaikkapa taidemuseosta, jossa melkoinen miehitys odottelee seuraavaa näyttelyä.

Samantapaisia kohteita löytyy kaupungistamme muualtakin, turismista ja monenmoisesta opastustoimesta. Varhaiskasvatuksessa on kuitenkin oltava aina joku vahvuus työpaikalla.

Pasi Järvinen

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?