Lähteekö persupuolue hallitusvastuuseen? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Lähteekö persupuolue hallitusvastuuseen?

Jussi Halla-aho.

31.12.2019 18:31

Kyllä nyt jo voidaan kysellä, että viekö perussuomalaisten johtaja Jussi Halla-aho gallupeista toiseen ykkösenä keikkuvan puolueensa hallitusvastuuseen, jos puolue on vuoden 2023 eduskuntavaaleissakin ykkönen.

Muistissa on vielä, miten perussuomlaisille kävi, kun silloinen johtaja Timo Soini vei puolueensa vasta toisen vaalijytkyn jälkeen hallitusvastuuseen.

Perussuomalaisten kannatus kääntyi laskukiitoon, kun Juha Sipilän porvarihallitus ryhtyi palkansaajien ja opiskelijoiden sekä eläkeläisten kustannuksella elvyttämään Suomea.

Timo Soinin jälkeen perussuomalaisten puolue siirtyi Jussi Halla-ahon komentoon. Hän voitti vuoden 2017 puoluekokouksen puheenjohtajavaalissa Sipilän hallituksessa istuvan Sampo Terhon, joka oli soinilaisten ehdokas.

Halla-aholaistunut puolue ei kuitenkaan enää kelvannut Juha Sipilän ja kokoomuksen Petteri Orpon hallituskumppaniksi. He perustelivat kantaansa arvojen erilaisuudella.

Sipilän hallitus pelastettiin ennakkoon suunnitelmien mukaan siten, että osa perussuomalaisten kansanedustajista ministereineen erosivat puolueen eduskuntaryhmästä. Eronneet perustivat sinisen tulevaisuuden, joka jäi viime vaaleissa ilman eduskuntapaikkoja.

Sipilän ja Orpon tavoin myös SDP:n puheenjohtoja Antti Rinne ilmoitti viime eduskuntavaalien edellä, että SDP ja perussuomalaiset eivät sovi erilaisten arvojensa takia samaa hallitukseen.

Myötävaikuttivatko kyseiset puoluejohtajat teoillaan ja kannanotoillaan perussuomalaiset gallupjohtajuuteen? Halla-ahon puolue on viime eduskuntavaaleista lähtein pitänyt mielipidemittauksissa ykkössijaa ilman, että siihen olisi puolueelta tarvittu mitään kansalaisia hyödyttäviä tekoja.

Kirjoittaja on Porista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos