Lukijalta: Itsenäisen Kokemäen seurakunnan alasajo alkaa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Itsenäisen Kokemäen seurakunnan alasajo alkaa – seurakuntakeskuksen miljoonasaneeraus on iso virhe

14.8.2020 20:34

Satakunnan muissa seurakunnissa pyritään pääsemään eroon seurakuntien rakennuksista, joita ei välttämättä tarvita. Kokemäellä sen sijaan aiotaan saneerata poissa käytöstä ollut seurakuntakeskus, koska se on ”oma”, kuten yksi Yhteisellä tiellä -ryhmän kirkkovaltuutettu, maanviljelijä Hannu Heikola sanoi 2019 kirkkovaltuuston kokouksessa.

Rakennus on ollut sisäilmaongelmien vuoksi pois käytöstä, eikä sen saneeraus ole kokonaisuudessaan mahdollista homemikrobien vuoksi. Syyksi sanottiin se, että on vaikea saneerata alakertaa, joka on ollut lapsiryhmien käytössä.

Kirkkoneuvosto ja Yhteisellä tiellä kulkevat kirkkovaltuutetut ovat päättäneet saneerata seurakuntakeskuksen, joka maksaa seurakunnan kirkollisveroja kaksi miljoonaa euroa. Summaa katetaan 1,5 miljoonalla euron lainalla. Mikä pankki antaa noin ison lainan muuttotappiokunnalle, jossa lisäksi kirkollisverojen väheneminen on tosiasia?

Samalla ne yrittäjät, jotka nyt ovat järjestäneet hautajaisia, menettävät tuloja. Myös työntekijät näissä yrityksissä kärsivät. Työttömiä tulee lisää ja verotulot vähenevät silläkin tavoin.

Seurakunnan varoja ovat ajatelleet Yhteisen tien kannattajat lisätä myös siten, että seurakunnan työntekijöitä lomautetaan. Samalla vähennetään Kokemäen verotuloja. Tämän on lisättävä talkoohenkeä.

Vaadin, että Kokemäen seurakuntakeskuksen saneeraus keskeytetään, koska Kokemäen seurakunnan itsenäisyys on tuon toimenpiteen vuoksi vaarassa.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli ei voi estää hanketta niin kauan kun seurakunta on itsenäinen.

Irja Röntynen

Kokemäki

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: