Miten pikkulapset pääsivät Porissa katsomaan elokuviin väkivaltaista K16-leffaa? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Miten pikkulapset pääsivät Porissa katsomaan elokuviin väkivaltaista K16-leffaa?

Arkistokuva.

20.10.2019 21:30

Olin hiljattain katsomassa Porin Finnkinossa toimintaelokuvan Rambo: Last Blood. Elokuva oli mielestäni erinomainen, mutta myös erittäin raaka ja kursailematon. Siksi tyrmistyin täysin, kun näin, että saliin oli päästetty kaksi pientä poikaa. He olivat toki isänsä kanssa, mutta toinen pojista näytti todella nuorelta, ehkä 8-vuotiaalta.

Elokuvan ikäraja on 16 ja ihan syystä. Se sisälsi verisen väkivallan ja suoranaisen teurastuksen lisäksi myös päihteiden käyttöä ja seksuaalisia teemoja. Ikärajan taustalla oli merkintä "Voi aiheuttaa ahdistusta”.

Vanhempien pitäisi miettiä tarkemmin, millaisia elokuvia haluavat nuorten lastensa näkevän. Ne voivat vaikuttaa lasten mieliin käsittämättömin tavoin. Viimeistään Finnkinon henkilökunnan olisi pitänyt puuttua tilanteeseen.

Elokuvan loputtua en nähnyt pienen pojan suupielillä ainakaan hymyä. Itse en pystynyt kaikkia kohtauksia kokonaisuudessaan katsomaan, vaikka en herkkänahkainen olekaan.

Voin vain kuvitella, miltä nuorista katsojista on tuntunut istua penkissä vailla mahdollisuutta piiloutua verilöylyltä. Elokuvateatterissa raakuudet näytetään yksityiskohtaisesti ja ne hallitsevat koko salia. Elokuvan arvo ei tästä kuitenkaan laskenut, se oli silti loistava.

Mutta ikärajoilla on tarkoitus ja tällaisissa näytöksissä niiden rooli korostuu. Toivoisin, että vanhemmat antaisivat rajoituksille enemmän painoarvoa ja Finnkinokin pitäisi niistä kiinni. Ne ovat tärkeitä.

Amanda Alanissi

Pomarkku

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos