Perustetaan Kankaan nimellä varustettu puisto Kirjurinluotoon - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Porin kaupungin pitäisi lunastaa kuusi vuotta sitten antamansa palkintolupaus edesmenneelle Jyrki Kankaalle: Perustetaan Kankaan nimellä varustettu puisto Kirjurinluotoon

Jyrki Kangas jammailee bassonsa kanssa vuonna 2011 Pori jazzeilla. Kangas kuoli tämän vuoden helmikuussa 76-vuotiaana.­

15.7.2020 20:14

Perusporilainen, Uudenkoiviston poika, Porin lyseon kasvatti, Pori Jazz 66 ry:n perustajajäsen ja tärkeimmän elämäntyönsä sen parissa tehnyt Jyrki Kangas menehtyi helmikuussa tänä vuonna 76 vuoden ikäisenä.

Tämä yritteliäs porilainen päätettiin palkita vuonna 2014 Porin kaupunginhallituksen päätöksellä siten, että hän saa 70-vuotissyntymäpäivälahjanaan joko hänen nimeään kantavan aukion tai kadun. Hänelle ehdotettiin myös omaa puistoaluetta.

Jyrki, joka oli vuosikymmenet minulle tuttu mies, ei koskaan lahjaansa saanut. Lähipiirin kautta sain tietää, että omalla nimellä varustettu puisto Kirjurinluodossa olisi häntä eniten miellyttänyt.

Mikä olisikaan ollut mieluisampi Jyrkille kuin Lokkilavan edessä oleva aukio ja sitä ympäröimä puiston osa kaupungin nimeämänä lahjana. Siinä paikassa jazzmusiikin ystävät ovat saaneet nähdä ja kuulla jazzmusiikin parhaita artisteja ja orkestereita. Kirjurinluodon pääkonsertteja ovat siellä kunnioittaneet läsnäolollaan presidenttimme Mauno Koivisto ja Tarja Halonen.

Jyrki Kangas oli porilainen jazzmusiikin tunnustettu suuruus, Mr Pori Jazz, joka omalla työpanoksellaan on tehnyt Poria tunnetuksi ympäri maapalloa.

Hän oli kiistelty persoona, voimakastahtoinen, itsenäistä tietään kulkeva visionääri, joka ei työtä pelännyt. Toivoisin, että hänen kaltaisia yrittäjiä olisi Porissa enemmän.

Jyrki on kyllä oman puistonsa ansainnut. Kun muistamme edesmennyttä Jyrkiä lahjalla, haluamme varmasti muistaa ja kiittää kaikkia muitakin Pori Jazz 66 ry:n aktiivisia jäseniä ja jazzjuhliin osallistuneita artisteja.

Juhani Nirhamo

Perusporilainen, vanhan jazzmusiikin ystävä

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?