Porin päättäjät, teidät on valittu tekemään niitä vaikeitakin päätöksiä – nyt ei ole aika miettiä vaalikannatuksia - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Porin päättäjät, teidät on valittu tekemään niitä vaikeitakin päätöksiä – nyt ei ole aika miettiä vaalikannatuksia

Tekstareissa ehdotetaan, että Pori voisi säästää myymällä kaupungintalon.

1.4.2020 18:39

Porin kaupungissa on tällä hetkellä pois käytöstä eri toimia monella sektorilla. Kirjastot ovat kiinni, koulut ovat osittain suljettu, urheilutilat ovat pois käytöstä, Sinfoniettan konsertit peruttu ja päiväkotien käyttöaste on minimissä.

Yksinkertaisesti on paljon henkilökuntaa vailla toimenkuvaansa ja koulutustaan vastaavaa työtä. En osaa edes arvella, kuinka moni viettää aikansa työpaikoilla jouten?

Ymmärrykseni riittää siihen, että henkilökuntaa siirretään työhön, johon heillä on aiemmin hankittu koulutus nykyisen työnsä lisäksi.

Suomi on koulutusyhteiskunta, jossa jokaiseen työtehtävään on valittu koulutustason mukainen henkilö palvelemaan osaamisensa ja koulutuksensa mukaisessa työssä.

Nyt Porin kaupungin päättäjät eivät kykene tekemään päätöstä lomauttaa niitä henkilöitä, joille ei ole osoittaa koulutuksensa tasoista työtä. Käsittämätöntä!

Veronmaksajana herää mielessäni kysymys, kuka tämän kaiken maksaa? Vastaus lienee yksinkertainen: veronmaksajat viime kädessä.

Hyvät valtuutetut Porissa, ettekö uskalla päättää lomautuksien käynnistämisestä sen pelossa, ettei vaalitulos tulevaisuudessa ehkä miellytä teitä? Teidät on valittu tekemään vaikeitakin päätöksiä.

On vastuutonta paeta koronaviruksen taakse ja pitää henkilökuntaa työssä jota ei ole, vain sen tähden, että muuten äänet mahdollisesti katoavat seuraavissa vaaleissa.

Nyt on aika unohtaa vaalit ja ryhtyä yhdessä toimeen, jotta voimme tämän epidemian jälkeen jatkaa elämää mahdollisimman normaaleissa olosuhteissa, mikäli se on vielä mahdollista.

Yrittäjätkin kantavat vastuuta tulevaisuudesta ja tulevista työpaikoista toimimalla nyt. Miksi kaupungin työntekijät ovat erilaisessa asemassa yrittäjien työntekijöihin verrattuna?

Yhdenvertaisuusperiaatteen perään kyllä huudellaan silloin, kun se itselle tai edustamalleen puolueelle sopii. Mihin se nyt on kadonnut?

Toisaalta, toinen näkökulma asiaan on, että lomia kannattaa pitää nyt niiden työntekijöiden, joilla siihen mahdollisuus.

Se on työntekijän tapa osoittaa vastuunkantamista työnantajastaan, vaikka toisaalta loma nyt ei ole lomaa, kun ei voi matkustaa tai viettää sitä muuten kuin olemalla kotona.

Uskon kuitenkin monen työntekijän mieluummin ottavan lomautuslapun käteen työnantajalta, kun karenssiaikakin on viritetty minimiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: