Tiukentunut passintarkastus Porin lentokentällä on kasvattanut jonoja – halutaanko ajaa lennot pois Porista? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Tiukentunut passintarkastus Porin lentokentällä on kasvattanut jonoja – halutaanko ajaa lennot pois Porista?

Matkustajia Porin lentoasemalla. Arkistokuva.

19.10.2019 20:00

Kyllä tuli "turvallinen" olo huomata, että Suomessa noudatetaan tiukkaa rajavalvontaa Schengen-alueen ulkopuolelta tulevilla lennoilla. 190 seuramatkalaista saapui Porin lentokentälle 7.10. Kroatiasta. Vastassa oli kaksi rajaviranomaista mukanaan yksi passien skannauslaite. Kaikki passit käsiteltiin koneellisesti ja jokaiseen kului noin puoli minuuttia aikaa eli koko tarkastukseen meni kaksi tuntia.

Jono oli pitkä ja peräpää odotteli ulkosalla. Onneksi ei satanut. Rajatoimet suoritettiin kuitenkin pilkulleen.

Matkalaiset oli tarkastettu skannaamalla jo lähtiessä Porista, mutta Kroatiassa kaikki passit skannattiin ja varmistettiin, että kaikki matkustajat olivat koneeseen varatulla matkustajalistalla. Kaikille tehtiin myös turvatarkastukset siksi, että lentomatka olisi turvallinen.

Vielä kaksi vuotta sitten Kroatiasta saavuttaessa Poriin, passit tarkastettiin käsin tunnistamalla passikuva. Jono kulki ripeästi, eikä muukalaisia päässyt maahan. Mistähän tällainen tiukennettu rajavalvonta johtuu?

Kenties maakuntalennot lomamatkoille halutaan lopettaa osoittamalla, etteivät pienet kentät ole soveliaita tällaisille lennoille, vaan keskitetään toiminta Seutulaan? Vai halutaanko hankaloittaa ilmastoa saastuttavaa lentämistä? Vai halutaanko näyttää, että kannattaa matkustaa vain Schengen-maihin ja todistaa sen erinomaisuus?

Tähän asti valinnakseni lähteä Porista lomamatkalle on ollut kentän läheisyys, nopeus ja joustavuus. En ole kokenut aseman ahtautta haittana. Siten ylläpidetään lentotoimintaa Porissa.

Pertti Mäkeläinen

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos