Tuurijuoppo ei pääse hoitoon, vaikka myöntää ongelmansa ja haluaa apua - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Tuurijuoppo ei pääse hoitoon, vaikka myöntää ongelmansa ja haluaa apua

Tuurijuopoksi tunnustautuva kirjoittaja ei koe saavansa hoitoa ongelmaansa.

14.8.2020 11:16

Satakunnan Kansan mielipideosastolla oli kirjoitus (3.8.), jossa todettiin ettei päihdehoitojärjestelmä toimi. Oli karu totuus suomalaisesta päihdehoidosta.

Omakohtaisena kokemuksena voi kertoa, että olen tunnustautunut tuurijuopoksi. Selvän jakson aikana soittelin kaikki mahdolliset hoitojen järjestäjät läpi ja kaikissa hoidon järjestely päättyi siihen, että kysyttiin oletko nyt selvä. Kun kerroin olevani selvä, sain vastaukseksi, että et kuulu tänne koska olet selvä.

Vaikka ilmoitin kaikille, että ongelmani on tuurijuoppous, niin tällaiselle ei ole hoitopaikkaa. Turhauduin todellisesti, koska minun olisi pitänyt vetää kännit saadakseni hoitopaikan.

Olen siis omillani ja sinnittelen päivästä toiseen selvinpäin, ilman taustatukea.

AA ei ole minulle mikään ratkaisu, koska pelkkä ajatuskin saa miettimään Alkoon menoa. En halua repiä ongelmaani muiden samassa asemassa olevien kanssa, vaan ammattiapu olisi se taho, mihin olisin halunnut. Myöskään katkaisuhoito ei ole minunlaiselleni se oikea paikka, koska on kyse tuurijuoppoudesta.

Nyt vaan taistelen yksin ongelmani kanssa ja uskoni on kova, että nyt se onnistuu, koska lähdin itse aivan uudelta pohjalta käsittelemään ongelmaani. Kaksi kuukautta on takana selviä päiviä.

Kaksi todella voimakasta viinanhimokohtausta olen onnistunut selättämään ja se on antanut uskoa, että tapani toimia on oikea.

Tuurijuoppo

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä aiheen arkaluonteisuuden vuoksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: