Pori säästää vammaisten kustannuksella - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Pori säästää vammaisten kustannuksella – vammaisten sähköinen asiointi tehty mahdottomaksi

Kirjoittaja ihmettelee, miksi Porin kaupunki ei ole ottanut vammaisneuvostoa mukaan päätöksentekoon.

15.5.2019 20:54

Porissa ei vammaisia huomioida kovinkaan paljon missään. Vammaisneuvostolta ei tunnuta kysyvän näkemystä minkään suhteen. Jos jotain esteettömyyteen liittyvää yritetään, kuten Jaakko Jäntin valtuustoaloite siitä, että kaupungin toimipisteiden esteettömyystiedot tulisi saada kaupungin nettisivuille, se yritys haudataan vähin äänin äänin jonnekin.

Usein tuntuu, että säästökeinona käytetään sitäkin, että vammaisten asiointi tehdään ihan mahdottomaksi. Meillä on uudet hienot Pori.fi -sivut, joita ei saada lainkaan toimimaan, ainakaan vammaispalvelut-osion kohdalla. Kun sivut uudistettiin, oli ihan ymmärrettävää, että alkuun joitain ongelmia oli. Nyt niiden kuitenkin jo olettaisi toimivan.

Aiemmin jo laitoin palautetta siitä, että sivustolla kerrotaan hienosti eri mahdollisuuksista hakea vammaispalvelua. Voi hakea paperilomakkeella tai sähköisesti, mutta linkkiä ei ollut tuohon sähköiseen asiointiin.

Palaute kuultiin ja tilanne korjattiin, tai niin uskoin, linkkejä oli useampiakin eri sivulla vammaispalvelut -otsikon alla.

Nyt vasta testasin itse, ja huomasin, että yksikään noista linkeistä ei kuitenkaan johda asiointipalveluun, vaan niistä kaikista tulee virheilmoitus. Pitkään etsimällä yhdestä kohdasta kaupungin sivuilla löytyi toimivakin linkki, mutta tarkoituksenmukaista tämä ei voi olla.

Mietitäänkö taas säästöä siinä, kun hakemuksia ei tehdä, kun sähköiseen asiointiin ei pääse?

Tiina Rinne

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos