Porin surkeaa taloutta karsittava kovalla kädellä - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Porin surkeaa taloutta karsittava kovalla kädellä

1.6.2020 18:57

Simo Korpela kirjoitti tälle palstalle räväkän kirjoituksen, jossa verrattiin Porin talouspolitiikkaa Saksan salamasotaan syksyllä 1939. Vertaus ontuu pahasti, sillä se, mitä Porin taloudessa edes yritetään tehdä kaupungin pelastamiseksi, on nappikauppaa.

Simo Korpela kumppaneineen on ottanut elämäntehtäväkseen pelastaa kaikki rapistuneet homekoulut, ”sivistyksen” merkeissä. Olipa koulussa 5 tai 100 oppilasta, yhtään koulua ei saa lakkauttaa. Lääkkeeksi ehdotetaan muutaman euron veronkorotusta hyvän päämäärän hyväksi.

Kiitos Porin ”huippupoliitikkojen”, kaupunki on velkaantunut silmiä ja korvia myöten. Kaupunkia ei pelasteta näpertelyllä, vaan käyttämällä menojen karsimisessa 3 sentin levyistä punakynää ja puuttumalla 1800-luvulta olevien vanhentuneiden rakenteiden muuttamiseen. Perusasia on, ettei yhteiskunnan pidä omistaa, eikä tehdä kaikkea.

Otan esimerkiksi vaikka kaikkien tunteman Monopoli-pelin, jossa ostetaan ja myydään sähkö- ja vesilaitoksia ja hotelleja. Tässä mallissa uusi omistaja tietenkin vastaa laitoksensa taloudesta ja tulevaisuudesta. Näin yksinkertaista tämä on.

Nykypoliitikot luulevat, että sellaista rahaa voidaan jakaa, jota ei ole. Siksi nämä vastuuttomat poliitikot nostavat nykyisen, ihmiskunnan historian ankarimman verorasituksen kipurajan yläpuolelle. Ja kun rahat loppuvat, otetaan miljardien velkaa.

Suomi ja samalla Pori pelastuvat vain, kun yhteiskunta keskittyy vain välttämättömimpään. Oma mallini on yövartioyhteiskunta, jossa yhteiskunta hoitaa vain maanpuolustuksen ja poliisitoiminnan.

Tämä malli toteutetaan tasaverolla, joka panee yhteiskuntakoneiston pyörät pyörimään. Kun ihminen saa päättää itse ansaitsemiensa rahojen käytöstä ja ilman politrukkeja, Suomi pelastuu.

Antti Pekola

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: