”Nyrkki” oli miehisen sikariportaan epätoivoinen yritys palauttaa sille läpi historian kuulunut auktoriteetti – Suomella ei ole varaa valtataisteluihin nyt - Lukijalta - Satakunnan Kansa

”Nyrkki” oli miehisen sikariportaan epätoivoinen yritys palauttaa sille läpi historian kuulunut auktoriteetti – Suomella ei ole varaa valtataisteluihin nyt

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomen lainsäädäntö on osoittautunut jäykäksi rajoittamistoimissa.­

8.4.2020 4:00

Koronavirus tuli kaikille yllätyksenä. WHO panttasi viimeiseen asti epidemiastatusta, Kiina vähätteli virusta.

Kiinasta Italiaan ja ympäri maapalloa matkannut näkymätön vihulainen on kuitenkin yllättänyt kaikki – toiset aivan liian myöhään.

Suomen hallitus lähti liikkeelle jo alussa asiantuntijoita kuunnellen. Asiantuntijat tosin vähättelivät koronaa, sillä viruksesta ei tiedetty paljoakaan.

Kun hallitukselle selvisi koronan todellinen luonne, alkoi iso mylly jauhaa: aluksi suomalaisten maalaisjärkeen luottaen, mutta hiljalleen silmukkaa kiristäen.

Ja toden totta, silmukka kiristyi tosipaikan tullen yllättävän etupainotteisesti verrattuna moneen muuhun maahan. Tästä pitää olla ylpeä. Suomi voi vielä jäädä historiaan yhtenä epidemian torjunnan mallimaana.

Jäykän lainsäädännön vuoksi osa hallituksen toimenpiteistä on viivästynyt ja tuossa välissä virheitäkin on tehty.

Koko poliittinen rintama näytti jo hetken asettuvan ”Talvisodan” eetokseen, kunnes yhtäkkiä keskellä historiallista kriisiä presidentti astui mukaan kuvioihin ja ehdotti pääministeri Sanna Marinille operatiivisen ”nyrkin” perustamista. Marin kieltäytyi saaden Niinistön näyttämään altavastaajalta.

Palataan koronaan ja sen aiheuttamaan poikkeustilaan. Sanna Marinin johtama hallitus on hoitanut poikkeustilaa tiukentamalla asteittain toimenpiteitä, joilla pyritään pitkittämään epidemiaa ja saavuttamaan terveydenhuollon näkökulmasta hallittu taso.

Näkemykseni mukaan ”nyrkki” oli miehisen sikariportaan epätoivoinen yritys palauttaa sille läpi historian kuulunut auktoriteetti.

Nyt meneillään oleva kriisi on erittäin hyvin hallituksen käsissä ja pääministeri on hallinnut rautaisella otteella sekä viestintää että koko poikkeustilaa. Nyt pitää antaa työrauha Sanna Marinin johtamalle hallitukselle, joka parantaa otettaan päivä päivältä ja oppii virheistään.

Suomella ei ole varaa valtataisteluihin näin dramaattisen kriisin keskellä.

Jaakko Jäntti

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?