Kun vähemmistö on enemmistö - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Kun vähemmistö on enemmistö

18.2.2020 21:35

Tähän on tultu, mutta miksi? Kun kuuntelee tai katselee esimerkiksi Ylen radio-tai televisiolähetyksiä, yllä olevan otsikon asiat tulevat mieleen. Sama koskee myös monia paperisia julkaisuja. Tuntuu siltä, että lehdet toistavat sokeasti Ylen mielipiteitä.

Kun eräs virkamies suuressa viisaudessaan päätti, että koulun joulujuhlia ei saa pitää seurakuntien tiloissa kuten kirkoissa, kaikki tiedotusvälineet tiedottivat asiaa suuresti.

Samoin silloin kun eräälle toiselle virkamiehelle tuotti suurta murhetta se, että kouluissa kevätlukukauden päätöstilaisuudessa laulettaisiin Suvivirttä. Koulun joulujuhla seurakunnan tiloissa ja Suvivirsi koulun kevätjuhlassa aiheuttaisi syrjintää niitä vähemmistöjä kohtaan, jotka eivät niitä hyväksyisi uskonnollisista tai muista syistä.

Tuntuu todella ihmeelliseltä edellä mainitut asiat. Eivät edes kirkon johtohenkilöt, piispat ja muut päättäjät ole tulleet puolustamaan suuren kansanosan perinteisiä oikeuksia.

Kirkkojärjestys määrittelee kirkon sisäistä toimintaa ja mielestäni kirkon tilojen käyttö kuuluu kirkossa päätettäviin asioihin. Olen aina kunnioittanut piispoja kirkon paimenina. Mutta nyt he ovat mielestäni monissa asioissa kuten paimennettavat lampaat.

Eikö ole mitään tahoa, joka puolustaisi joskus myös enemmistö asiaa? Enemmistön, joka joissakin asioissa haluaisi kunnioittaa Suomen kansalle perinteisiä asioita ja tapoja.

Täytyykö meidän pelätä, että joku virkamies päättää suomalaisten perinteiden noudattamisen perustuslain vastaiseksi?

Veikko Palosaari

Lavia

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: