Nostetaan käsi ylös virheen merkiksi - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Nostetaan käsi ylös virheen merkiksi

11.9.2019 21:24

Matti Posion kolumni (SK 6.9.) ravisteli risut ajatuspolun tieltä. Kun vihapuheita on lauottu, erehdyksensä tunnustamalla ja katumalla saa kaiken jättää taakseen.

Miksi sitten kovin usein, kun yhteiskuntamme perustuksia aletaan jäytää ulkopuolisten toimesta, toistellaan että Suomi on allekirjoittanut ne ja ne kansainväliset sopimukset ja ne sallivat kyseisen toiminnan. Miksi emme nosta kättä ylös ja ilmoita virhe?

Näitä yleisiä päätöksiä tekevät kulloinkin valtaa pitävät sen ajan koalitiot ja ehkä sen aikakauden väestö. Kun ihmiskunnan sisäiset suhteen muuttuvat, vanha tasapaino on mennyt ja sopimukset eivät enää vastaa uutta tilannetta.

Suomi on vähäväkinen maa Euroopan laidalla. Meillä on vuosisatojen aikana hiottu yhteiskuntarakenne ja kulttuuri. Näitä uhkaavaa muutosta meillä on oikeus torjua. Siirtolainen varautukoon sopeutumaan ja noudattamaan maan lakeja ja osin tapojakin. ’Vanhan maan’ riitoja ja oikeuskäsitteitä tänne ei pidä tuoda.

Suomi voi ja sen tuleekin avustaa hätään joutuneita, mutta YK:n kautta. Ei liene asiallista lähettää omia yksiköitä, aseellisia lukuun ottamatta, alueille missä niitä saatetaan kohdella vihollisina.

Leo Johan Salo

paluumuuttaja ja rauhanturvaveteraani, Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos