Lukijalta: Voiko lääkäri kirjoittaa itse? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Voiko lääkäri kirjoittaa itse?

14.8.2020 20:30

Lainaan Satakunnan Kansassa 12.8. julkaistua otsikkoa, jonka on laatinut kirjoittamisen ammattimies. Hän kertoo, että lääkäreiltä vaatisi joitain minuutteja päivässä kirjoittaa se mihin tarvitaan 50 sanelunpurkajaa kello 7-22 joka ikinen viikonpäivä. Säästöä syntyisi miljoonaluokassa.

Vai tarvittaisiinko lääkäreitä sitten lisää tuo 50 henkeä, jotta asiakasvirta ei pysähtyisi ilmoitukseen: ’lääkäri kirjoittaa nyt, malta hetki’.

Idea avaa monia mahdollisuuksia. Sen sijaan, että lääkärit tekisivät keikkaa pörriäisiin, he saattaisivat innostua vapaa-aikoinaan myös sanomalehden toimituksen töistä. Näin lehtitalotkin saisivat apua ahdinkoonsa, kun toimittajat joutuisivat perikatoon.

Tietysti itse sairaalassakin on paljon muitakin tehtäviä, joihin lääkärikoulutus antaa mahdollisuuden. En nyt lähde niitä luetteloimaan, koska uskon siihen löytyvän taitavia vinkkihenkilöitä, jos talkoita jatketaan.

Uskon, että kun ihmisen tekevät niitä töitä, joihin heillä on koulutus ja pätevyys, se tuottaa parhaan lopputuloksen. Myös talouden suhteen.

Lauri Merivirta

Ei lääkäri eikä tuomari, Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: