Lukijalta: Onko Pori kaikkien porilaisten Pori? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Onko Pori kaikkien porilaisten Pori?

14.6.2020 12:31

Porin valtuusto on vaikeiden päätösten edessä. Kaikki tietävät, että säästöjä on pakko tehdä ja toimintatapoja on muutettava, jotta taloustilanne saadaan kohtuulliseksi.

Oleellista on, haetaanko säästöt vähentämällä tai lopettamalla reuna-alueiden viimeisetkin kaupungin tarjoamat peruspalvelut. Vai onko kaikilla porilaisilla oikeus saada edes jotain palveluja omalla asuinalueellaan?

Mielestäni pienillä koululaisilla on oikeus saada opetusta lähikoulun turvallisessa ympäristössä. Eivät ne seinät ja modernit oppimisympäristöt takaa parempaa alkutaipaletta koulumaailmaan, vaan hyvällä opettajalla on suurempi vaikutus tulevaisuuteen.

Pikkukouluja arvostelevat usein henkilöt, jotka eivät itse ole sellaista käyneet. Monikohan valtuutetuista on opiskellut muutaman kymmenen oppilaan kyläkoulussa tai yhdistelmäluokalla?

Itse olen kyläkoulussa opintien aloittanut ja ihan hyvät lähtökohdat elämääni saanut. Annetaan reposaarelaisten ja muidenkin reuna-alueiden lasten saada varhaiskasvatus omalla asuinalueellaan.

Raija Koskiranta

Varavaltuutettu (kesk.), Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: