Nimettömät häirintäviestit voi huoletta kuitata hörhöjen hörinäksi – Seksuaalinen suuntautuminen on yksityisasia - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Nimettömät häirintäviestit voi huoletta kuitata hörhöjen hörinäksi – Seksuaalinen suuntautuminen on yksityisasia

20.1.2020 22:00

Anne Nikan erinomainen kolumni (SK 18.1.) pakotti taas pitkästä aikaa kirjoitushommiin. Minullakin on kokemusta nimettömistä yhteydenotoista, joissa joku tai jotkut epäilevät minun, perheellisen heteromiehen seksuaalista suuntautumistani. Syynä lienee se, että olen joka paikassa ja aina ollut sitä mieltä, että ihmisen seksuaalinen suuntautuminen on jokaisen yksilön henkilökohtainen asia, kunhan juttuun ei sotketa lapsia, eläimiä eikä holhouksen alaisia ja toiminta on vapaaehtoista.

Nimettömät häirintäviestit voi huoletta kuitata hörhöjen hörinäksi, joista ei kannata provosoitua. Aina on ollut ja tulee olemaan ihmisiä, jotka haluaisivat puuttua toisten ihmisten elämään kaikilla mahdollisilla elämän alueilla.

Oikeasti vaaralliseksi tällaiset ihmiset muuttuvat silloin, jos he jostain syystä pääsevät päättäviin asemiin yhteiskunnassa. Meillä Suomessakin on valitettavasti tällä hetkellä nosteessa suuntaus, jossa joukko ihmisiä pyrkii sanelemaan toisille ihmisille, miten heidän tulisi elää.

Onneksi on olemassa Anne Nikan kaltaisia rohkeita ihmisiä, jotka pelotta puolustavat suurella sydämellä niidenkin oikeuksia, jotka elävät elämänsä eri tavalla kuin sinä tai minä. Elä ja anna toistenkin elää.

Hannu Kaalikoski

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos