Valmentajalla on tärkeä rooli joukkuetoiminnassa – pelkkä tietämys lajista ei riitä, tarvitaan taitoja nuorten kanssa olemisesta - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Valmentajalla on tärkeä rooli joukkuetoiminnassa – pelkkä tietämys lajista ei riitä, tarvitaan taitoja nuorten kanssa olemisesta

24.7.2020 20:00

Monet nuoret harrastavat urheilua jossakin seurassa. Nuorten motivaatio ei kuitenkaan aina ole itsestäänselvyys. Motivaatio johonkin asiaan lähtee nuorelta itseltään, mutta on tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa motivaatioon.

Valmentajan yhtenä tärkeimpänä roolina on näyttää mallia lapsille ja nuorille, jotta he esimerkin kautta omaavat tärkeitä perustaitoja. Valmentajan rooliin kuuluu myös harrastajien motivaatioiden ylläpito. Hyvällä harrastustoiminnalla sekä yhteishengen ylläpidolla nuorten motivaatio pysyy varmasti korkealla.

Mielestäni jokaisen nuoren tulee tuntea olonsa hyväksytyksi ja turvalliseksi joukkueen sisällä. Jotta nämä asiat olisivat jokaisessa joukkueessa hyvin, valmennuksen tulee huolehtia tästä. Pelkästään tietämys lajista ei riitä valmentajana oloon, vaan muutkin taidot nuorten kanssa olemiseen on oltava hallussa.

Elli Syysmäki

Kesäysi, Ohjaamo Satakunta, Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?