Uusi veroehdotus on perheestä revitty – törkeää veronmaksajien halveksuntaa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Uusi veroehdotus on perheestä revitty – törkeää veronmaksajien halveksuntaa

Kirjoittajan mielestä uusi veroehdotus on surkea uudistus, eikä palvele veronmaksajia.

14.5.2019 19:15

Kummallista, että verohallinto muutti kaavakepohjaansa sähköiseen muotoon sopivaksi ja katsoivat meidät veronmaksajat henkilöiksi, joille ei tarvitse ilmoittaa etukäteen muutoksesta. Tähän asti veronmaksajat, jotka ovat vuosikausia täyttäneet veroilmoituksensa tunnollisesti ja ilman ongelmia.

Paikallislehdessämme on ollut parikin kirjoitusta kyseisestä asiasta, molemmat verottajaa kuunnellen. Veronmaksajia ei haastateltu.

Monelta oli pudonnut pois vähennysoikeuksiin perustuvia asioita, kuten itselläni olevat kahden lapsen elatusvelvollisuudet. On myös paljon perheitä, joilla on muitakin vähennyskelpoisia asioita, jotka vanhan kaavakkeen mukaisesti olisi ollut helppo täyttää.

Nyt verottaja on antanut neuvot, että muutostarpeessa täytä netissä olevien ohjeiden mukaan, joissa on kaavake 50a, 50b, 50c. 11a, 12b.

Jos tämä soppa perustuu siihen, että 40 000 karhukirjettä jäi lähettämättä, niin sinne kannattaa palkata työntekijöiksi Elon laskuopin hallitsevia. Kaikki vaan heitettiin veronmaksajien silmille kuin sileä lauta.

Noin törkeää veronmaksajien halveksuntaa en olisi Suomen hallitukselta odottanut.

Ilpo Niemi

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: