Himmeli lisää yhteisöllisyyttä Sampolaan - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Himmeli lisää yhteisöllisyyttä Sampolaan

Raili ja Reima Pietilän suunnittelema Vanhainkoti Himmeli oli valmistuttuaan vuonna 1990 suuri nähtävyys, jota ulkomaiset arkkitehtuurin opiskelijat ja diplomaattikunta kävivät katsomassa. Pori suunnittelee vanhainkodin siirtämistä pois Himmelistä.

16.6.2020 15:55

Satakunnan Kansan mielipidepalstalla (SK 15.6.) toivottiin Sampolaan kiireellisesti omaa asukastupaa. Asukastupatoiminta kuuluu hallinnollisesti Porin perusturvan aikuissosiaalityön vastuualueelle.

Sampolassa asukastuvan toiminnalla on pitkät perinteet ja sen juuret ulottuvat monen vuosikymmenen taakse. Toimintaan tuli muutos, kun rakennus, jossa asukastupa toimi, purettiin Sampolasta.

Uudessa Itätuulen liikunta- ja oppimiskeskuksessa yhteisötila Salongissa on alueen asukkaille suunnattua toimintaa. Salongissa on järjestetty esimerkiksi perhekahvila aina torstaisin ja perjantaisin. Toiminta ei ole kuitenkaan aivan samalla tavalla järjestettyä kuin aiemmin asukastuvalla, vaan uusi yhteisötila on houkutellut mukaan enemmän nuoria ja lapsiperheitä.

Porin kaupunginhallitus on kesäkuussa yksimielisesti hyväksynyt esityksen Himmelin kehittämisestä. Himmeli-työryhmän loppuraportissa on esitetty myös yksityiskohtaisia toimenpiteitä Himmelin kehittämisestä.

Himmeliin avataan muun muassa asukastupa, joka profiloituu eri-ikäisten kokoontumispaikkana. Asukastila toimii tiiviissä yhteistyössä Himmelin muiden toimintojen sekä yhteisötila Salongin kanssa.

Himmelin ensimmäinen kerros tarjoaa tulevaisuudessa kaikille kuntalaisille yhteisöllisiä ja osallistavia palveluja. Kunnan, yhdistysten, seurakunnan ja yritysten järjestämät palvelut muodostavat kokonaisuuden, joka paitsi tarjoaa yhteisen olohuoneen alueen asukkaille, myös tukee sairauksien ja toimintakyvyn laskun ennaltaehkäisyä.

Himmelissä kuntalaiset pääsevät kokoontumaan asukastuvalla, osallistumaan eri tahojen järjestämään toimintaan sekä käyttämään yritysten ja kunnan tarjoamia monipuolisia palveluja.

Kaikkien, erityisesti ikäihmisten, on mahdollista saada Himmelissä kynnyksettömiä sote-palveluja. Myös liikunta- ja kulttuurisektorit toimivat joustavasti kiinteistössä sisä- ja ulkotiloja hyödyntäen.

Himmeli on tarkoitus avata uuteen käyttöön sote- ja gero-keskuksena viimeistään 1. tammikuuta 2023. Uskomme, että näillä uusilla avauksilla Sampolan alueen kaiken ikäisille asukkaille on jatkossa toimintaa ja tiloja hyvinkin tarjolla.

Krista Virtanen-Olejniczak

aikuissosiaalityön päällikkö, Porin perusturva

Marjukka Palin

Himmeli-työryhmän puheenjohtaja ja Porin palveluliikelaitoksen vt. johtaja

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: