Nakkilan liikuntakeskus ei ole vain yhden yhdistyksen tarpeita varten - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Nakkilan liikuntakeskus ei ole vain yhden yhdistyksen tarpeita varten

Nakkilan liikuntakeskuksessa oli avoimet ovet maanantaina 14. tammikuuta 2019.

23.1.2020 20:00

Tekonurmikentän rakentamissuunnitelma Nakkilaan, uuden liikuntakeskuksen yhteyteen, on ilahduttanut niin lapsiperheitä kuin jalkapallon harrastajiakin. Tuskinpa kouluissakaan ollaan pahoillaan kentän tuomista mahdollisuuksista.

Kuitenkin Nakkilan Seudun Harmonikat ry on ottanut asiakseen estää koko rakennushankkeen, tai vähintäänkin siirtää sen toteuttamisen pois liikuntakeskuksen yhteydestä, Arontien nurmelle. Tahdon heti alkuun selventää, että kyseinen hiekka-alue liikuntakeskuksen takana on Nakkilan Nastan talkootyönä rakentama jalkapallokenttä.

Tekonurmen asentaminen Arontielle aiheuttaisi kohtuuttomat kustannukset kunnalle verrattuna siihen, että se rakennettaisi olemassa olevan hiekkakentän hyviin pohjiin.

Syiksi Harmonikat mainitsevat parkkeerausongelmat ja mahdollisen 200-300 metrin kävelymatkan hallille, heidän omissa tapahtumissaan. Ja kun omaan tapahtumaan ei voi kävellä, kun on joskus liukastakin, niin on helppo vaatia harrastajia kävelemään seitsemänä päivänä viikossa sinne Arontielle.

Eihän parempien liikuntamahdollisuuksien ja harrastepaikkojen lisääminen liikuntakeskuksen yhteyteen vaikuta lainkaan huonolta tavalta houkutella uusia lapsiperheitä muuttamaan Nakkilaan. Enkä halua kärjistää, mutta jos vaakakupissa on konserttiviikonloppu kerran vuodessa tai selvästi paremmat harrastusmahdollisuudet koko kaudeksi, valitsen kyllä tekonurmen, vaikka pidän hyvästä musiikistakin.

Oliko siis ajatuksena että kunta toimii maksumiehenä, kun yksi yhdistys tarvitsee liikuntakeskusta maksulliseen konserttiinsa?

Toivon todellakin, ettei jatkossakaan liikuntakeskus ole paikka yhdistysten rahankeruulle, liikkuvien lasten kustannuksella.

Olen kuitenkin kuntapäättäjänä enemmän kuin mielissäni keskuksen monipuolisesta käytöstä, sillä moneen se taipuu, joten antaa hanurin soida jatkossakin.

Eero Rantala

Kunnanvaltuutettu,  Nakkilan vasemmisto

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: