Hoitajien liian pieni mitoitus kuormittaa erityisesti yöhoitajia - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Hoitajien liian pieni mitoitus kuormittaa erityisesti yöhoitajia

15.11.2019 17:25

Olin lonkkanivelleikkauksessa Satasairaalassa ja leikkaus sujui hyvin. Henkilökunta oli ystävällistä molemmissa sairaaloissa, varsinkin kaupunginsairaalassa, jossa sain olla peräti kaksi viikkoa.

Huomioni kiinnittyi siihen, että hoitajat suorittivat työnsä yhtä iloisina ja innostuneina, kuin olisivat sitä tehdessään saaneet olla mukana elämänsä hauskimmassa harrastuksessa. Näissä olosuhteissa ei myöskään voinut olla havaitsematta ylirasittumisen oireita yöhoitajilla silloin, kun kaksi hoitajaa joutui hoitamaan kahtakymmentäyhtä potilasta koko yön.

Ymmärsin, minkä vuoksi he toivovat saavansa työskennellä tilanteessa, jossa yhtä hoitajaa kohti olisi ainoastaan seitsemän potilasta.

Koko yhteiskunnalle ja työnantajalle tulisi halvemmaksi, jos työt mitoitettaisiin siten, ettei työntekijöiden fysiikka pettäisi silloin, kun heidän ammattitaitonsa on huipussaan. Ei olisi suotavaa, että he joutuisivat täydelle työkyvyttömyyseläkkeelle jo alle 50-vuotiaina.

Kaupunginsairaalan keittiö on tainnut saada Porin parhaimmat kokit. He osasivat valmistaa tosi herkullista ja täyteläisesti maustettua ruokaa ilman chiliä ja pippureitakin. Heidän valmistamillaan aterioilla ei tarvinnut kaivata itse valmistamaansa ruokaa, kuten jonkun ravintolan vastaavilla aterioilla.

He osoittivat tuntevansa yrttien salat ja osaavansa korostaa niiden avulla ruokien parhaita ominaisuuksia. Ruokien ravintoarvot olivat tietysti myös laskettu viimeisen päälle ja olivat kohdallaan. Sydämen pohjasta nousevat suurkiitokset kaikille kokeille.

Sinikka Henninen

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: